Vi vil kunne leve i fred for POLITIKERNES gæster i Danmark - OPDATERET

Holger Danske

/ #225 Syriske drenge skaber frygt på bibliotek –

2018-01-25 00:13

Syriske drenge skaber frygt på bibliotek – nu kan de blive belønnet med deres helt eget lokale betalt af skatteyderne

En gruppe unge syriske flygtninge skaber problemer på Skive Bibliotek. Mandag aften lavede de igen ballade. Ejvind Mikkelsen, der er formidlingschef på biblioteket, siger til Skive Folkeblad:

”Specielt den ene af dem spiller ofte op, provokerer personalet og er grov i munden. Han har ingen respekt for voksne mennesker, og de var blevet smidt ud, fordi de larmer for meget.”

Om eftermiddagen var de blevet bortvist fra biblioteket, og de havde fået besked på, at de ikke måtte komme mere den dag.

Men drengene ville ikke acceptere, at de ikke måtte spille mere computer den dag.  Da personalet var taget hjem, forsøgte de at komme ind via familiemedlemmers sygesikringskort, fordi deres egne kort var blevet spærret.

To brugere af biblioteket prøvede at holde dem ude fra biblioteket. En kvinde siger:

”Det var en ubehagelig situation, for de ville slet ikke høre på, hvad vi sagde (…) Den største af dem var meget aggressiv, og han sagde, at jeg skulle holde min mund, mens han bare grinede af mig.”

Først da der blev ringet til politiet, fortrak nogle af drengene.

Det danske samfunds skyld

Formidlingschef Ejvind Mikkelsen erkender, at biblioteket i øjeblikket har problemer med drenge, der ”ikke viser den fornødne respekt for andre, når de er på biblioteket”.

De syriske ballademagere kan blive idømt karantæne fra biblioteket i en periode. Men det er jo ikke det store. Bibliotekets reaktioner er åbenbart bløde og eftergivende:

”Bibliotekschef Kristine Ledet ved godt, at de unge syrere kommer på biblioteket, fordi de mangler noget at lave i deres hverdag. Og derfor er det så svært for hende at udelukke dem.”

Det er en standardforklaring i den bløde danske pædagogik:  De unge opfører sig dårligt, fordi det offentlige ikke giver dem tilstrækkelig mange spændende tilbud.

Det er et danske samfunds skyld, må man forstå. Andre ville mene, at det er, fordi de unge syrere ikke har lært hjemmefra, hvordan man opfører sig ordentligt.

Skal have deres eget rum

Nu vil biblioteket strække sig endnu længere for at komme de syriske drenge i møde. Bibliotekschefen siger:

”Jeg ved godt, at de kommer op at køre, når de spiller computerspil, og derfor overvejer vi også, om vi kan lave en ombygning i vores børnebibliotek, så de kan sidde og spille i et lukket glasrum, så de ikke generer andre.”

De unge syrere spreder frygt – derfor vil man bruge skattekroner på at bygge dem deres helt eget rum til computerspil!

Filosofien er åbenbart, at hvis det danske samfund bliver blødere og mere gavmildt over for flygtningedrengene, så vil disse også indse, at de selv skal optræde mere pænt.

Udnytter dansk svaghed

Desværre er der en alvorlig risiko for, at de unge syrere tværtimod ser denne adfærd som et udtryk for et svagt dansk samfund.

De får så lyst til at udnytte denne svaghed til at vise, at de kan gøre, hvad der passer dem.

Det er sikkert ikke nemt for biblioteket at håndtere sådan en gruppe. Men dette handler ikke bare om et enkelt bibliotek.

Det handler om et samfund, der modtager for mange og ikke står fast på sine krav til dem, der får ophold her.