Mistillidsvotum til de danske politikere.

Mads Haupt
Gæst

/ #8 Love og praksis

2017-02-24 15:20

Måske man skulle love en række love ala:
"§ 5. For ministerforsømmelse straffes den, der som minister forsætligt eller af grov uagtsomhed tilsidesætter de pligter, der påhviler ministeren efter grundloven og lovgivningen eller efter hans stillings beskaffenhed.
Stk. 2. Bestemmelsen i stk. 1 finder anvendelse, såfremt en minister giver folketinget urigtige eller vildledende oplysninger eller under folketingets behandling af en sag fortier oplysninger, der er af væsentlig betydning for tingets bedømmelse af sagen.
Stk. 3. Straffen for ministerforsømmelse er nedskæringer i ministerens løn indtil ministeren igen arbejder forsvarligt, og kan under særligt skærpende omstændigheder stige til afgåelse af ministerpost og fratagelse af ministerpension"

og så tænker jeg der bør laves en praksis, hvor politikerne skal vurdere tingene objektivt/subjektivt og søge viden, hvis de mangler i forhold til at få tingene til at fungere herunder i praksis.

Forklaring på objektivt/subjektivt: https://youtu.be/LXCYyq5-hoM


Og at der stilles krav i forhold til praktisk gennemførsel med udgangspunkt i, at noget kun er godt, hvis det ligeledes fuldføres sådan i praksis.

Derudover tænker jeg på en politikeruddannelse, der grundlæggende skal lære dem at fungere som politikere. Derudover bør der stilles krav om at have været mindst et halvt år ude i praksis på det pågældende område fordelt over hele landet, før de må starte på en ny post (herunder skrift af ministerpost og valg) samt uddannelse indenfor ministerområdet.
I den uddannelse skal de blandt andet lære, at det ikke er en kamp (dvs. ikke en valg-kamp), ikke er en konkurrence, ikke at være magtbegærlig, ikke at være pengegrisk, at man ikke har tabt, bare fordi man ikke bliver valgt (at det ikke at have tabt i denne sammenhæng ikke betyder, at man skal bruge kneb for at få posten/jobbet), at man ikke skal skjule eller fortie oplysninger og hvorfor (dvs. ikke et gæt, formål eller mening, men hvad den objektive grund er), at politik ikke er tom snak, holdninger, stemmer, meninger eller bare tekst eller jura, men et fælles arbejde, hvor man samler de oplysninger der er nødvendige og får tingene gennemført på forsvarlig vis, osv.