Bevar dagplejen i Gentofte Kommune

Camilla Skiffard-Holm

/ #16

2016-09-29 11:51

Uden at være antropolog, så kunne jeg godt forestille mig, at Gentofte Kommune reelt set ville ende i samme situation, som Helsingør Kommune gjorde for nogle år siden, se artikel: http://www.tv2lorry.dk/node/7561

Største forskel er dog nok, at dét som Helsingør Kommune kalder en økonomisk succes qua: "Tidligere betalte kommunen for det antal børn, som den kommunale dagpleje var nomineret til. Nu betaler man kun tilskud via Frit Valg-ordningen til det antal børn, som der rent faktisk er hos de private dagplejere.", ikke nødvendigvis vil være tilfældet i Gentofte Kommune, da langt de fleste dagplejere kører med fuld normering samt at der yderligere er ventelister til dagplejen.

Så hermed et opråb til politikkerne i Gentofte Kommune om at finde alternativer til at lukke den kommunale dagpleje. 

Og jeg lad mig slutteligt citere Gitte Kondrup, socialdemokratisk formand for Helsingør Byråds børne- og ungeudvalg i 2011, "Der var ingen tvivl om, at der var behov for at reducere i pladserne, da dagplejen blev nedlagt. Men der var den risiko, at forældrene ville fortsætte i en Frit Valg-ordning. At det skulle ske i den udstrækning, som det er sket, er overraskende, også for mig. Det er et bevis på, at dagplejerne har lavet et fantastisk stykke arbejde, siger Gitte Kondrup."