Bevar Københavns naturhistoriske kronjuvel!

Dorthe

/ #556 Det angår alle danskere, at man vil udrydde uerstattelig natur, når vi kun har ca 2% vild natur i DK

2016-09-18 00:09

Jeg kunne godt ønske mig, at folk fra hele landet ville skrive under.

Det er måske ikke lige i ens egen baghave det foregår, men det er princippet i at ødelægge et stykke uerstattelig natur. Et stykke af Danmark, vi aldrig vil kunne få tilbage. For det er jo ikke ''bare'' en stor park tæt på hovedstaden, man vil plastre til med beton og astfalt. Det 5000 år gammel natur, man vil ødelægge. 5000 år - det er jo nærmest ufatteligt, at vi overhovedet har så gammel uberørt natur i vores lille land, hvor vi har under 2 procent vild natur.

 

Jeg synes, at de politikere, der har ansvaret for det her, lige skulle klappe hesten og overveje, hvad det er for et signal, man sender til resten af verden. Vi vil gerne brande os som et ''grønt'' land. Vindmøller, bæredygtighed, vandmiljø osv osv vi kan vældig godt lide at snakke om den slags. Vi kan godt lide at se os selv som et foregangsland. Men når det så kommer til at beskytte uerstattelig natur, hvor truede dyre- og plantearter rent faktisk trives, hvad gør vi så i praksis?

 

Det er jo en manifestation af dimensioner af, at et fuldstædig enestående økosystem ikke betyder et klap, hvis der er mulighed for at tjene lidt basører. Hvordan skal man internationalt kunne tage os alvorligt i miljøsammenhænge, hvis det er den slags beslutninger, vi tager, hvis det er sådan vi prioriterer? Hvordan?

 

5000 år gammel natur kan aldrig erstattes, det er for pokker da at sammenligne med bare at fælde løs af de store gamle Red Wood træer i Californien, træer der også kan blive flere tusinde år. Til gengæld er det fuldstændigt muligt at finde andre steder at bygge. Problemet er til at løse, og det vil være direkte pinligt ikke at finde et andet sted til det byggeri, hvis man gerne vil betragtes som et foregangsland, og gerne vil tages alvorligt i internationale miljø- og klimasammenhænge.

Men værst er, at det vil være en katastrofe for den danske natur. Det skærer mig i hjertet i hjertet at tænke på, hvad der vil kunne ske.