Bevar Agerbæk bibliotek

Mikael Sand Simonsen
Gæst

/ #16

2015-10-14 20:26

Jeg skriver under fordi både jeg og min familie bruger biblioteket, hver med sin interesse og alder. Den mindste tager en tur på politimotorcyklen, ham der lige er startet i 1. klasse finder en læs let bog og endelig skal den voksne have en bog med hjem.
Jeg er selvstændig og glad for den fleksibilitet som 7-22 åbningstid og selvbetjening giver. Det kan ikke blive meget bedre. Samtidig må dette setup resultere i en relativt begrænset lønudgift for vores fælles kommunekasse. Særligt når man tager Agerbæk by inkl. oplandets størrelse i betragtning.
Med en afstand på over 25 km til Varde, er hovedbiblioteket ikke et alternativ til den nuværende løsning. Og for mange af os vil muligheden for at anvende bibliotekstilbuddet fremover ikke være muligt, hvis 1 times stop på bogbussens rundtur er alternativet.
Prøv at holde folks samlede argumenter for at bevare biblioteket op overfor byens udvikling og tiltrækningskraft på sigt. I en kommune, hvor byer af Agerbæks størrelse ikke er ligegyldige, bør det ligge de folkevalgte på sinde, hvordan man også på sigt, sikrer udvikling og sammenhæng ud over hele kommunen, og ikke kun hvor rådhuset er blevet placeret.
- En stor del af byrådet kommer jo selv fra landlige omgivelser, et godt stykke fra Varde by, og ved udmærket godt, at ikke alt hensigtsmæssigt kan tilbydes og afvikles indenfor Varde bygrænse..
- Midt i al mulig anden, hård prioritering, er det måske også tid til at overveje hvad der er væsentligt at bevare ude i de landområder, som hovedsageligt udgør Varde kommune.
En lille ide til alternativ budgetlægning kunne f.eks. være indsamling blandt indbyggerne i Varde by, når der er ønsker om byforskønnelse, kunst i det offentlige rum osv. Den slags må man nemlig allerede idag finde lokale løsninger på, udenfor Varde by.