bevarlillerødskole


Gæst

/ #87 Økonomi

2015-09-28 08:18

Fra Jyllands-Posten – I vores budget er der ikke plads til bare at bruge 20 mio. kr. ekstra (kræver login).

“Der har i flere år været en murren i krogene blandt borgmestre rundt om i landet, når snakken faldt på udgiften til flygtninge. De mente ikke, at pengene fra staten til opgaven med at modtage og integrere flygtninge i det treårige integrationsprogram længere slog til, særligt ikke, efter at det såkaldte grundtilskud blev sat ned. …

Flere kommuner har nu lavet detaljerede beregninger over udgifter og indtægter på flygtninge. Det gælder bl. a. i Allerød Kommune, hvor man vurderer, at regningen inklusive de 74 flygtninge, man skal modtage i år, lander et sted mellem 20 og 25 mio. kr. i 2015, hvilket også forventes at være niveauet næste år.

Den største post er til kontanthjælp og den nye integrationsydelse, som den nye regering har vedtaget for flygtninge, der er blevet boligplaceret i kommunerne efter den 1. september i år. Efter refusion fra staten er der en nettoudgift på godt 12 mio. kr., vurderer kommunen.

Dertil kommer bl. a. udækkede udgifter på boliger (1,7 mio. kr.), to nye medarbejdere på rådhuset (950.000 kr.) og to ekstra modtagelsesklasser på skolerne (1,5 mio. kr.) som følge af det stigende antal flygtninge.

Borgmester Jørgen Johansen (K) peger på, at et flertal i byrådet netop har indgået et budgetforlig med besparelser på omkring 40 mio. kr. Én skole skal lukkes, og derudover er der en lang række mindre besparelser, f. eks. på busdrift, svømmeundervisning og tilbud til ældre.

‘I vores budget er der ikke plads til bare at bruge 20 mio. kr. ekstra et år. Så skal vi ud at finde besparelserne et andet sted. Sådan er det at drive kommune. Det er ligesom et husholdningsbudget,’ siger Jørgen Johansen…

[…]