bevarlillerødskole

BEVAR LILLERØD SKOLE


14 medlemmer af byrådet indgik den 23. september 2015 et budgetforlig der betyder, at Lillerød Skole bliver lukket i 2017.


Partierne der stemte for lukningen er Det Konservative Folkeparti, Venstre, DNA, Dansk Folkeparti, Blovstrødlisten og Lea Herdal, mens Socialistisk Folkeparti, Socialdemokraterne, Det Radikale Venstre og John Køhler ikke har skrevet under på budgetforliget.


Lillerød Skole - der er byens ældste skole - blev tidligere i år ratet som den bedste skole i Allerød. Undersøgelsen viste, at Lillerød Skole ligger nr. 87 på listen over de bedste skoler i hele landet; den eneste skole i Allerød, der ligger i top 100. Engholmskolen ligger næstbedst på en 244. plads, mens Ravnsholt og Skovvang ligger noget længere nede som henholdsvis nr.  510 og nr. 1101.


Beslutningen om at lukke byens bedste skole er i sig selv mærkværdig, men det bliver endnu mere uforståeligt, når man ser på økonomien i forslaget. En artikel i Allerød Nyt viser, at lukningen kun giver en besparelse på 3 mio. kr. over de næste 4 år. En løsning hvor man lukkede Engholmskolen ville have givet 27 mio. kr. i den samme periode.


Skriv under her på siden, hvis du også ønsker at bevare Allerøds ældste og bedste skole.