Underskriftindsamling - pengene følger barnet


Gæst

/ #3

2015-09-23 14:39

Det går imod de fleste mødre naturlige initution, at efterlade deres børn i hænderne af fremmede mennesker i 9 mdr-? års alderen, hvorend kompetente de må være, fordi de er presset til at skulle ud på arbejdsmarkedet og yde til samfundet. Samtidig er der med de besparelser, der bliver ved med at indfinde sig, ikke mulighed for at sikre, at ens barn får den omsorg og stimuli det har brug for i løbet af en dag. I Københavns kommune er det f.eks. muligt, at passe sit eget barn derhjemme + et ekstra barn og derved blive pritvat dagplejemor og få et vederlag på næsten 15.000kr. Nedenstående er kopieret direkte fra Københavns Kommunes hjemmeside: 

Privat dagpleje

Privat dagpleje er en forælder der passer sit eget barn og et andet barn, eller sine egne to børn under tre år.

Hvem kan benytte Privat dagpleje? 
Du kan vælge at passe dit eget barn og et barn til i dit eget hjem. Du skal selv finde det andet barn du skal passe, og derefter skal I sammen udfylde ansøgningsskemaet og sende det til dit lokale dagplejekontor. Hvis du har to børn under tre år, kan du også blive Privat dagplejer for dem. 

Ansættelsesforhold og løn
Som Privat dagplejer indgår du en kontrakt med dagplejekontoret. Du får et månedligt vederlag på 14.642 kr. hvor 52 % af bruttolønnen er fradragsberettiget. Det koster 3.358 kr. om måneden at få passet sit barn i Privat dagpleje. Den private dagplejer betaler også for sit eget barn.

 

Lad os bruge Københavns eksempel på privat dagpleje og lad os få oprettet en masse legestuer, hvor børnene når de passes hjemme, kan møde andre børn. Det kræver ikke meget andet end, at åbne en bog og læse lidt om hvordan man stimulere sit barns udvikling i løbet af de første år :-)