Bevar Museum Ovartaci!

Psykiateren

/ #210 Re: Re:

2015-05-20 14:04

#22: - Re:  

Hej

Ja det er rigtigt. Asger Jorn og franskmanden Dubuffet inviterede Overtaci til at udstille sine værker i Paris. Asger Jorn skal have sagt til Overtaci, at han ville blive millionær, hvis han udstillede i Paris. Overtaci afslog tilbudet, som du rigtigt nævner. Det var nok mere trygt for ham at være (tvangs)indlagt på Risskov.

Der er skrevet flere (rigt illustrerede) bøger om Overtaci, som kan købes ret billigt på museet. Kan anbefales.

Overtossens liv og kunst er en fantastisk og enestående Århus- og psykiatri historie. Det er trist, at vi i stigende grad bliver belemret med primitive og ureflekterende politikere, som tilsyneladende ikke mener, at kunst og historie er særlig vigtigt, men ok ---- vi har jo selv valgt de tåbelige politikere, der blot melder "hus forbi" (?) De er nok ikke klar over hvor meget klogere man kan blive af historien og kunsten. Bl.a i forhold til ikke at gentage fejl.

Regionsrådets argumentation går vist hovedsageligt på, at det ikke er regionens opgave at drive museum. Jamen hvis opgave er det så ? Så må det vel være statens opgave (?). Ku' regionspolitikerne så ikke lige tale med deres partikammerater på Christiansborg om at finde en løsning ? Eller mener regionspolitikerne virkelig, at de slet ikke har noget ansvar i forhold til lukning af Overtaci museet ? Når man har ansvaret for drift af psykiatrien har man vel også ansvaret for psykiatriens historie, som alle bør lære af.

 

Med venlig hilsen

Jørn Sørensen, speciallæge i psykiatri