Mod gigantiske havvindmøller i Jammerland Bugt

bodil holst kjær

/ #13

2015-04-26 14:55

Havvindmøller skal ud på havet og ikke placeres ud for en bugt i Storebælt (Jammerlandbugt). Møllerne kommer skæmmende tæt på kysten. Støjen vil kunne høres, selvom alle støjregler overholdes. Lyset vil genere nattemørket, da de er planlagt til at stå mod vest vil de fantastiske solnedgange blive spoleret.

Kysten ud til Jammerlandbugten er et sommerhusområde, hvor stranden, vandet, solnedgangene  er de vigtigste attraktioner. Når jeg ellers ser væk fra fuglelivet. Stranden ligger nemlig tæt på et fuglebeskyttelsesområde. I øvrigt er stranden en af de bedste på Sjælland. Hvad sker der med badevandet, hvis vindmøllerne, som det er planen, spærrer hele bugten? Skal vi bade i alge/tangsuppe?

Alt dette bare fordi byggeriet skal gøres så billigt som muligt. Det er også slemt, at Jammerland bugt slet ikke hører til de 6 områder, der af Energistyrelsen er udpeget til havvindmølleparker. Planen stammer fra et privat firma, der mener, at det har fået en god idé. Hermed hører borgernes retssikkerhed også op. Jeg har netop købt sommerhus ved Bjerge Strand (febr), men dette projekt fremgik ikke af de offentlige planer.