NEJ TAK - TIL TVUNGET-BAD I FOLKESKOLEN

H.R.

/ #215

2015-04-21 18:10

Forældre bære en stor del af ansvaret for at lære deres børn at være tilfredse med den krop de har og lære dem ikke at skamme sig over den. Det er helt naturlig at være blufærdig og være genert over at skulle smide tøjet sammen med klassekammeraterne i skolen, men det skulle helst være noget man overvinder på et tidspunkt, så man lære at være glad for sin krop og acceptere at den ser ud som den gør. Det er det i forældre skal fortælle jeres børn. At de skal være glade for deres krop, at de ser helt normale ud og at de ikke skal gemme den væk og være flove over den. 

det kommer til at spille en stor rolle i voksenlivet om man har lært at holde af sin krop  , og spørgsmålet er hvad det er i lære jeres børn ved at kalde lærere for krænkende når de siger de skal tage et bad efter idræt. Jeg tror i nærmere fastholder jeres børn i at være blufærdige i stedet for at hjælpe dem til at blive frie og tilfredse med sig selv og acceptere deres udseende. 

Livet byder på mange udfordringer og situationer hvor man skal gøre noget som man måske syntes er ubehageligt eller svært til at starte med, men det føles som en sejer når man gjorde det alligevel og oplevede at man faktisk godt kunne. Det er synd at fratage sine børn de situationer som de kunne blive klogere af, fratage dem muligheden for at vise at de godt kunne selv. forældre skal give deres børn en god værktøjskasse med ud i livet, istedet for at prøve at leve livet for dem. 

istedet for at bruge tid og energi på at få lavet en lovændring så brug hellere tiden på at snakke med jeres børn om hvorfor de er blufærdige, og lær dem at det er en naturlig følelse, og hjælp dem med at klare sig igennem denne udfordring, giv dem redskaberne, så de kan komme stærk ud på den anden side. De vil være jer taknemmelige for det senere i livet, det er jeg sikker på.