Støt færgeruten Marstal-Rudkøbing


Gæst

/ #25

2015-04-08 07:11

Jeg har selv boet på Ærø af flere omgange (i alt ca. 5 år) grundet uddannelse i Marstal. Jeg har været glad for at bo på Ærø, men må også sige, at jeg er rigtig glad for og lettet over, at jeg nåede at blive færdig med uddannelsen og dermed kunne flytte væk kort før færgen lukkede. 

Havde Marstalfærgen ikke være der, så havde jeg aldrig valgt Ærø i første omgang, fordi transporttinden simpelthen havde været for lang og besværlig. Da jeg boede på Ærø kunne man rejse mellem mine forældres hus og Marstal på ca. 3,5 timer med offentlig transport. I dag ville det tage ca. 5,5 timer. 

Nu bor jeg ikke længere på Ærø, så jeg kunne selvfølgelig være ligeglad, men jeg synes det er en skam for Danmarks unge, at de bliver afskrækket fra at tage landet bedste maritime uddannelse pga. dårlige transportmuligheder. Det er ærgerligt for miljøet, at man vælger at belaste det yderligere ved at forlænge rejsedistancer/ bruge mere brændstof. Dertil synes jeg også, at det er synd for Ærø, at de mister skatteindtægter, støttekroner og omsætning i øens forretninger pga. manglende tilflyttere/ studerende. 

Derfor skrev jeg under!