Flere Hænder (NU) Bedre pleje og omsorg til de *ÆLDRE*


Gæst

/ #79

2015-03-24 07:58

Jeg underskriver denne underskriftindsamling, da jeg som Centersygeplejerske på et mindre plejecenter har måtte smide håndklædet i ringen. Jeg gik ned med flaget. Focus er fjernet fra den nærværende, medmenneskelige omsorg, til behandling af "Digitale hjælpeværktøj" . Et hjælpeværktøj som burde understøtte den daglige pleje, men som er blevet så omfattende, at kun et fåtal reelt magter at bruge det.
Et hjælpeværktøj der til stadighed tager tid at sætte sig ind i, fordi det hele tiden bliver opdateret og ændres.
Et hjælpeværktøj der bliver brugt til kontrol, i en sådan udstrækning at personalet ved at fravælge at bruge det, beskytter sig.
Når et hjælpeværktøj bliver fravalgt fordi man vil beskytte sig eller simpelthen ikke har tid eller evne til at bruge det, så er det ikke længere et hjælpeværktøj , men blot en digital kontrol.
Der bruges uforholdsmæssig meget tid på at indfri de kommunale kvalitetskrav i digital form så man ved det kommunale tilsyn og ved embedslæge tilsynet, kan fremstå pletfri. Hvad tiden kunne og burde være brugt til fremgår ingen steder....men personalet lider under at skulle gå fra mennesker der har brug for tilstedeværelse, gå fra hvad der reelt er deres arbejde at yde omsorg.
Det er uværdigt for både de ældre og dem der så gerne vil være der for de ældre.