Tvangshjemsendelse til forfølgelse


Gæst

/ #3

2015-01-13 18:14

En underskriftsindsamling der haster,
Fra bedsteforældre for Asyl og Malene Fenger-Grøndahl har jeg modtaget en meget alvorlig opfordring til at skrive under på en opfordring til at mennesker i livsfare kan blive her og få glæde af dansk beskyttelse, som de har et brændende behov for. Argumenterne vejer meget tungt:
”Dronningen og statsministeren talte begge om flygtninge i deres nytårstaler. Dronningen om at, vi skal ”hjælpe dem med at finde sig til rette i samfundet, sådan at de kan få fodfæste og klare sig selv. ” Statsministeren om danskernes gæstfrihed med lokale indsamlinger, fodboldkampe eller danskkurser. ” Men er det bare tom snak, siden statsministeren tilføjer: ”Men også at ”vi” strammer mulighederne for familiesammenføring, og strammer reglerne for asyl. ”?
Opfordringen fortsætter:
”Begge glemte at nævne, at der forberedes massehjemsendelser af afghanske flygtninge. Måske har statsministeren ikke orienteret dronningen, måske har myndighederne ikke orienteret statsministeren? Men fakta er, at mange enlige mænd er sendt hjem, og nu sender man børnefamilier afsted, selvom mange af børnene har spillet de fodboldskampe, fået de danskkurser osv., som statsministeren omtalte. Nogle er endog konverteret til kristendom, og er derfor i livsfare ligesom de afghanere som har tolket for dansk militær. Taliban ved hvem der har opholdt sig i Vesten. Og de danske myndigheder burde vide, at Taliban ved dette, og vil reagere med vold og det som er værre. ”
Det er for mig ufatteligt at man med sidste uges erfaringer ved sådan en handlemåde gør alt hvad man kan for at skaffe sig fjender her i landet.
Yderligere argumenter for at handle humant:
”Rygter om massehjemsendelse
Danske advokater melder om stor aktivitet med at samle de afghanske familier. Der er retssager, der er opsamling eller status for de enkelte, der er mange fængslinger eller frihedsberøvelser, for at flygtningene ikke skal gå under jorden. Der går endda rygter om, at et chartret fly i denne måned, skal bringe en stor flok sagesløse mennesker afsted til en uvis fremtid.”
Dernæst annonceres demonstration på lørdag, den 17. januar kl 11-13 på Nytorv i København, hvor en række af de humanitære organisationer som fik dronningens tak for at have ”engageret sig i hjælpearbejdet” møder op. Dagens flygtningepolitik er ikke fair! Bedsteforældre for Asyl, Asylret, Gæstfrit Halsnæs m.fl. kommer.