NEJ til ny lufthavn i Østjylland


Gæst

/ #139

2015-01-09 20:07

Brian, synes du ikke det er naturligt at de mennesker der lider under dårlig infrastruktur sætter sig til tasterne - og igangsætter en undersøgelse af hvordan det kan blive bedre?? 

De mennesker inkluderer sikkert firmaer --- men i høj grad også de mange folk i regionen som tit rejser, enten privat eller i forbindelse med arbejde. Vi er rigtig mange som ærgres / besværes unødigt over den dårlige infrastruktur.

I mine øjne er jer indignerede modstandere at sammenligne med dem der forsøgte at skyde storebæltsbroen ned: et fåtal, og ofte med særinteresser eller generel frygt for udvikling:

 

Fra bogen "Broen & Folket":

Når det kom til stykket, ville danskerne ikke undvære den berygtede ”Storebæltskaffe” og færgerne. Mågerne ville lide nød, når der ikke længere var håndfodring på færgedækket, og desuden kunne vi slet ikke leve uden pausen på rejsen. For slet ikke at tale om hensynet til miljøet, angsten for tunnelen og alverdens andre argumenter imod den faste forbindelse. 

 

Dengang, inden broen, var der så heldigvis en undersøgelse som objektivt kunne veje for og imod:

 

"En central faktor i forbindelse med beslutningen om at etablere den faste forbindelse i 1987 var de i 1985 offentliggjorte rapporter fra Ministeriet for Offentlige Arbejder, der fastslog, at en fast forbindelse for vej- og banetrafik ville være den samfundsøkonomisk mest fordelagtige løsning."

 

Men hvad var argumenterne IMOD storebæltsbroen? Jo:

  • En Storebæltsbro er for dyr. Pengene vil gøre bedre gavn andre steder.
  • En Storebæltsbro vil fremme den private bilkørsel og øge energiforbruget.
  • En storebæltsbro vil føre til nedlæggelse af de eksisterende Kattegatruter og dermed føre til lange omveje for mange bilister.
  • En storebæltsbro vil medføre øget arbejdsløshed, ikke blot blandt færgernes personale men også på skibsværfterne, der hverken får ordrer på nybygninger eller på eftersyn af færger.
  • Specielt Korsør og Nyborg vil blive ramt af arbejdsløshed.
  • Den kollektive trafik svækkes, fordi det vil være billigere at køre over en bro end at tage med en færge.
  • Risikoen for påsejling af en bro er meget stor (6)

 (Fra debatten for og imod en Storebæltsbro)

 

Hvor mange af disse argumenter var - set i bagklogskabens lys - rigtige?? OG: endnu vigtigere: hvem ville idag undvære storebæltsbroen ?!?!

Tag nu imod den undersøgelse der kommer som et instrument for at vurdere hvordan vi ALLE i østjylland får den bedste infrastruktur, og se lidt ud over særinteresser, tak.

 

Storebæltsbroen er fantastisk. Kastrup ligger fantastisk. Den nye lufthavn kan komme til at ligge ligeså fantastisk. Tirstrup ligger ikke så fantastisk.