NEJ TAK - TIL TVUNGET-BAD I FOLKESKOLEN

Underskriftsindsamleren

/ #166 Re: Re:

2014-12-31 10:41

#165: Birthe - Re:  

 

 

Tak, fordi du indrømmer, at 11 ud af 20 børn er så blufærdige, at de ikke ønsker at bade sammen med andre. Det beviser jo tydeligt, at problemet er større, end de fleste voksne vil indrømme. 

Især fordi disse blufærdige børn bliver udsat for TVANG, indtil de giver efter og bliver mere krooopslige………. hvad det så end må betyde!! 

LÆREN OM KROPSLIGHED!!? Har man lært at være kropslig, når man smider tøjet på kommando? 

Hvad er det for oplevelser, du mener, blufærdige børn går glip af? At se klassekammeraterne uden tøj? Mon ikke både børn og voksne kan være gode samfundsborgere uden at have set henholdsvis deres klassekammerater eller kollegaer uden tøj? 

Du betvivler, at børn i 4. Klasse kan være blufærdige og antyder, at det er noget forældrene har påduttet dem? Men forældrene blev jo også tvunget til at deltage i fællesbade? Så det må jo så betyde, at påtvungen nøgenhed ikke opfattes som naturlig for dem, der føler sig tvunget? 

Så hvad med bare at gøre fællesbadet efter idræt frivilligt i folkeskolen? 

Svømmehallerne burde indrette sig efter kundernes behov og bygge flere separate kabiner, så både børn og voksne kunne vaske sig i privathed. I sidste ende ville det måske lige frem betyde flere gæster i svømmehallen og dermed flere indtægter. Der er mange både unge og ældre, der i dag aldrig viser sig i svømmehallen på grund af oldnordiske badefaciliteter, som ikke giver mulighed for privathed i forbindelse med afvaskningen. 

Du er svømmelærer så jeg går ud fra, at du har en eller anden form for pædagogisk uddannelse? 

Derfor undrer det mig meget, at du ikke tror på, at børn i 4. Klasse kan være blufærdige overfor deres klassekammerater? Selv børn i vuggestuer og børnehaver kan være blufærdige. Dette opleves for eksempel i toiletsituationen, hvor børn får maveproblemer fordi, de voksne ikke respekterer børnenes blufærdighed og behov for privathed i forbindelse med toiletbesøg. 

I dag lærer børn allerede fra 0. Klasse om forskellen på dreng og pige i forbindelse med seksualundervisningen. Flere og flere piger menstruerer allerede fra 9 års alderen. Børn bliver meget hurtigere voksne i dag end for bare 20 år siden. Hvilket jeg egentligt finder sørgeligt, men det er desværre en kendsgerning. Så burde vi ikke forholde os til kendsgerningerne? 

Hvor mange voksne ville finde sig i at blive tvunget til at fremvise deres bare krop? 

En ting er sikkert, når voksne tvinger tøjet af en anden voksen, ender det ofte med en fængselsdom, uanset hvor uskyldigt krænkeren påstår tvangen har været. 

Derfor er det ekstra uhyggeligt, at alle voksne ansat i det offentlige og som har til opgave at passe på andres børn, har den fulde bemyndigelse til at benytte psykisk vold, indtil børnene giver efter og smider tøjet for at give klassekammeraterne og idrætslæreren mulighed for at belure deres krop. 

Efterhånden har alle jo indrømmet, at fællesbadet ikke har noget med hygiejne at gøre, men derimod er en kærkommen lejlighed til at lure på andres nøgne kroppe, mens man selv bliver beluret. Det er vel det, der betyder KROPSLIGHED, eller? 

Hvorfor indrømmer man ikke, at denne tvang er identisk med et OVERGREB? 

Du mener, det er et problem, at unge ikke vil fremvise deres bare krop. Det skal de f.eks ved militæret, siger du. Ja, du har ret. Ved militæret og i krigssituationer bliver påtvungen nøgenhed ofte brugt som et hjælpemiddel til tortur. For det er jo i sin nøgenhed, at mennesket er allermest sårbar og nemmest at kue. 

Men at folkeskoler og det pædagogiske personale har fuld lovhjemmel til denne form for tortur, det er mig en gåde!!

Men det er desværre også en kendsgerning.