Bevar DR Underholdningsorkesteret

Jens Erik Sørensen

/ #780 Brug dog Underholdningsorkesteret rigtigt

2014-11-22 16:35

Man har indtryk af at DR bekymrer sig om den klassiske musiks fremtidige publikum, og måske ikke uden grund. Men med DRUO har man netop et ensemble som man kunne bruge meget mere aktivt til at introducere nogle flere mennesker til den lettere klassiske genre, så de kan få ørerne åbnet for andet end pop. Jeg mener DR overser en oplagt mulighed for at rekruttere mere publikum ved hjælp af DRUO. Bliver det lukket, er der kun det mere elitære DRSO tilbage. Det er endnu mere umisteligt, men det sælger ikke sig selv, heller ikke ved at spille lidt filmmusik ind imellem for at virke populære.

I de senere år har DRUO dyrket klassisk musik på fremragende vis med Adam Fischer i spidsen, dygtigt gjort, men i virkeligheden tror jeg ikke det har været klogt. Man skulle hellere have holdt sig til en rolle der ikke kan forveksles med symfoniorksterets. Det er en skam, at der har været sådan en uklarhed om DRUOs rolle, men det må igen være ledelsen i DR der har an svaret for det.

Det er sørgeligt at DR ikke lever bedr op til sin rolle som en hjørnesten i kulturlivet. Og at politikerne ikke bakker bedre op om DR. Er DRUO eventuelt offer for en politisk kamp mellem politikerne og DR?