Bevar DR Underholdningsorkesteret

Kontakt forfatteren af dette andragende

Dette debatemne er skabt automatisk af underskriftindsamlingen Bevar DR Underholdningsorkesteret.

tomma 1947

#776

2014-10-28 06:56

Hvad med at spare på nogle af de talrige unødvendige "kulturprogrammer" i både radio og tv som næsten inegngider at se/høre. 

Søren Leo Kronvold

#777

2014-11-09 15:13

Det må bare ikke ske!!! Danmark bliver til et kulturelt uland, hvis denne tendens fortsætter


Gæst

#778

2014-11-13 09:01

Nu har anstrengelserne så båret frugt og orkestret bliver bevaret. Det sker bla. med støtte fra de borgerlige partier i folketinget. Hvilke partier var det  der pålagde DR de besparelser, der førte til bl.a. nedlæggelsesplaner for orkestet?


Gæst

#779

2014-11-13 21:29

Bevar Radionderholdningsorkestret og brug både det og deandre orkestre noget mere i både i radio og TV. Slut deltagelsen i Grandprix som har udviklet sig til et musikalsk tomrum.

Jens Ove Nielsen, Vejrumbro

Jens Erik Sørensen

#780 Brug dog Underholdningsorkesteret rigtigt

2014-11-22 16:35

Man har indtryk af at DR bekymrer sig om den klassiske musiks fremtidige publikum, og måske ikke uden grund. Men med DRUO har man netop et ensemble som man kunne bruge meget mere aktivt til at introducere nogle flere mennesker til den lettere klassiske genre, så de kan få ørerne åbnet for andet end pop. Jeg mener DR overser en oplagt mulighed for at rekruttere mere publikum ved hjælp af DRUO. Bliver det lukket, er der kun det mere elitære DRSO tilbage. Det er endnu mere umisteligt, men det sælger ikke sig selv, heller ikke ved at spille lidt filmmusik ind imellem for at virke populære.

I de senere år har DRUO dyrket klassisk musik på fremragende vis med Adam Fischer i spidsen, dygtigt gjort, men i virkeligheden tror jeg ikke det har været klogt. Man skulle hellere have holdt sig til en rolle der ikke kan forveksles med symfoniorksterets. Det er en skam, at der har været sådan en uklarhed om DRUOs rolle, men det må igen være ledelsen i DR der har an svaret for det.

Det er sørgeligt at DR ikke lever bedr op til sin rolle som en hjørnesten i kulturlivet. Og at politikerne ikke bakker bedre op om DR. Er DRUO eventuelt offer for en politisk kamp mellem politikerne og DR?

Gæst

#781 Re:

2014-11-26 22:15

#778: -  

 Ja, gid det var så vel! Lige nu ser det ud til, at flertallet for at bevare orkestret smuldrer, fordi EL foreslår, at pengene skal komme fra erhvervslicensen, som partiet vil have genindført.

Det vil de borgerlige partier ikke være med til, så vægtskålen vipper op og ned - først til den ene side - derefter til den anden.

Hvordan kan man dog tillade sig at behandle de stakkels musikere på en sådan måde?

Det minder om tortur!

Forleden oplevede jeg i indkøbscentret "Fisketorvet" orkestret under ledelse af dets geniale chefdirigent Adam Fischer opføre bl.a. sidste del af Beethovens niende symfoni med det berømte kor "Freude schöner Götterfunken".

Men det var ikke bare DR Underholdningsorkestret, der spillede. Masser af deres venner fra de øvrige symfoniorkestre spillede med i sympatitilkendegivelse.

Og koret, som bestod af hundredvis af korsangere, støttede også DRUO.

Publikum, som trængtes på alle balkonerne, var ellevilde. De hujede, græd, skreg og klappede. Det var virkelig folket, som ytrede sig!

"Kære" politikere og DR's bestyrelse. I min naivitet har jeg troet, at vi lever i et folkestyre. Men min overbevisning vakler. Hvis I lukker dette unikke orkester, vil I bittert fortryde det. Men da er det for sent!

SKAM JER !

kristian

#782

2014-11-27 14:49

Politikerne og DR har bare at holde naller fra det orkerester. Drop al det fordummende bras der sendes i tv i stedet for. Vi har brug for at styrke kendskabet til klassisk musik, og det bør starte i folkeskolen hvor hver elev skal lære at spille et instrument, f.eks. violin.

Et kulturelt dannet og oplyst folk giver et stærkt samfund, og det dét vi vil have. Det skal svingdørspolitikerne ikke sabotere.  

miff

#783 Re:

2014-12-09 11:04

#350: -  

 Hvor kan man høre det?

Rene

#784 Gratis underskrifter

2014-12-11 09:09

Har aldrig set underholdningsorkesteret, og har aldrig haft lyst til det.

Det er et oldtidslevn fra dengang hvor musik skulle spilles til udsendelser og i radioen. En kulturversion af en typograf.

Og hvis alle de hellige underskrivere gik til deres af koncerterne 2-3 gange om året, så havde orkesteret nok ikke nogle problemer.

 

 

 

Rene

#785 Re:

2014-12-11 09:10

#782: kristian -  

 Klassisk musik ?

Det er underholdningsorkesteret der skal nedlægges, ikke symfoniorkesteret.


Gæst

#786

2014-12-29 09:15

 Bevar det danske kulturliv