NEJ TAK - TIL TVUNGET-BAD I FOLKESKOLEN

Jensen Danmark

/ #138 Ja, til fællesbade

2014-10-06 06:37

Når man er voksen, er man nogle gange nødt til at bruge sin indsigt og erfaring når der skal træffes beslutninger. Indflydelse er ikke altid et mål. Den voksne må altså være parat til at tage voksent ansvar, og det kræver nogle gange, at man træffer beslutninger som et barn eller en teenager ikke forstår. 

Hvis vi fjerner det fælle bad, styrker vi fremmedgørelsen for egen krop og det normale menneske. De unge vil leve med det forvrængede glansbillede medierne viser med topmodeller og pornostjerner. De vil resten af livet risikere at tro, at deres krop er forkerte og utilstrækkelig, og det er i den grad et voksende problem i samfundet.

Det fælles bad styrker selvforståelsen og tollerance. Det mindsker fremmedgørelsen og angsten for ikke at leve op til det de TROR er normalt. Det er vigtigt, at se andre normale nøgne kroppe og ikke kun topmodeller i den proces.

Der er jo også noget helt logisk i at vaske sig, når man har slidt og svedt og skal fortsætte i fællesskabet resten af dagen. Også en god værdi at bringe videre til næste generationer.

I bad med dem, og det med absolut god grund.