NEJ TAK - TIL TVUNGET-BAD I FOLKESKOLEN

Kontakt forfatteren af dette andragende

Dette debatemne er skabt automatisk af underskriftindsamlingen NEJ TAK - TIL TVUNGET-BAD I FOLKESKOLEN.

CLK

#126 Blufærdigheden topper da virkelig nu til dags!

2014-09-24 22:53

 Blufærdigheden topper da også virkelig i disse tider, hva'? Jesus!

Jeg har selv arbejdet som folkeskolelærer på en folkeskole i blot et halvt år (læser dog en kandidat nu), og dér havde skolen en politik der hed sig, at børnene ikke kunne tvinges, men at der blev gjort meget for, at ALLE kom i bad - 'på lige fod', da de, der ellers ikke gik i bad (og derfor lugtede slemt!) kunne risikere at blive mobbet pga. stanken - og dette ønsker ingen.

Hvad sker der for at det er blevet så 'farligt' at se hinandens nøgne kroppe? Hvis der opstår mobning pga. en så sølle ting, så må der rettes henvendelse til 'mobbernes' forældrene, der skal lære deres børn, at alle mennesker uanset køn og alder ser forskellige ud, og at der ikke skal grines af hverken det ene eller andet.!

Jeg kan simpelthen ikke være modstander af skole-badet. Den regel er til for for elevernes eget bedste - rent hygiejnemæssigt, og så må man tage mobningen seriøst i stedet for at tage 'badet' fra eleverne, og man må derudover lære eleverne, at kroppe ser forskellige ud - om de så er tykke, tynde, handicappede eller blot helt normale...

 

Underskriftindsamleren

#127 Re: Blufærdigheden topper da virkelig nu til dags!

2014-09-25 06:15

#126: CLK - Blufærdigheden topper da virkelig nu til dags! 

 Nej, børnene kunne ikke tvinges!!!! 

Hvad gjorde I så for at få dem i bad? 

Ud fra din beskrivelse af den fæle lugt af normale børn, kan jeg kun gætte på, hvordan du og dine kollegaer har udstedt trusler om, hvordan de ellers ville komme til at lugte og blive udelukket fra fællesskabet = “så må I sgu selv om, at I bliver mobbet”

Evt. lugtgener kan sagtens afværges med en gang etagevask, og en snak med eleven om, at han/hun skal have rent gymnastik tøj på til hver idrætstime. Se desuden dette link http:/

/www.dagens.dk/sundhed/idr%C3%A6tsforskere-drop-badet-efter-idr%C3%A6t 

En tvungen afskylning af kroppen har desuden intet med hygiejne at gøre. Børnene må ikke engang bruge sæbe på mange skoler, “det er der ikke tid til” bliver der sagt. I virkeligheden er det måske fordi brugen af sæbe ville kræve ekstra rengøring af brusekabinerne og kræve ordentlige afløb. 

Nå, nej, det kan jeg selvfølgelig ikke vide noget om, men jeg ved, at du og dine kæmper med næb og klør og dårlige argumenter for at opretholde en idiotisk gammel tradition. Skam jer. 

Jeg er klar over, at det bliver svært at få badet gjort frivilligt, for det vil kræve en indrømmelse af, at den nuværende praksis med brugen af TVANG ikke har været i orden. PINLIGT!!! For rigtigt mange skolefolk.

Du giver udtryk for, at det er forfærdeligt, at børn og voksne i dag er blufærdige. Måske det er dig selv og dine, der er med til at fremme blufærdigheden ved at forherlige tvang ud fra en latterlig argumentation? Hvem siger, at man ikke kan lide sin krop og ikke kan have et naturligt forhold til den, blot fordi man nægter at deltage i et tvunget bad? Et bad man sagtens kunne tage derhjemme i fred og ro og i omgivelser, hvor man selv har bestemt hygiejne standarden af baderummet. 

Påtvungen nøgenhed kan aldrig blive naturlig for den, der oplever tvangen. 

Der er ingen, der forbyder dig og ligestillede at tage jeres bad efter idræt, det skal I fortsat have mulighed for. Vi andre kan så tage badet derhjemme i omgivelser, vi selv har valgt. Tænk - hvor simpelt det kunne gøres. 

Vores lovgivere er meget obs på, at vores børn og unge skal have medbestemmelse og indflydelse på alle områder, undtagen lige når det gælder retten til at bestemme over egen krop!!!!!!!!! 

Det glorværdige danske frisind er gået for langt. Tænk jer om og lad børn og unge selv bestemme hvornår og i hvilken omgivelser, de vil fremvise deres bare kroppe.

 

 

 

 

 

Dette indlæg er blevet fjernet af underskriftindsamleren (Vis detaljer)

2014-09-25 07:18


Dette indlæg er blevet fjernet af underskriftindsamleren (Vis detaljer)

2014-09-25 14:55


Dette indlæg er blevet fjernet af underskriftindsamleren (Vis detaljer)

2014-09-25 18:20


Reality

#131 ...

2014-09-25 18:29

Vi har da vist godt nok travlt med censuren i dag hva'?

Det siger ret meget om ens sag og evne til at debattere den når man sletter alle former for kritik.

Meget voksent må man sige.


Gæst

#132 Re: ...

2014-09-25 18:33

#131: Reality - ... 

 Jeg var ikke klar over at du debatterede?

 

Du må gerne mene, at underskriftsindsamlingen er idiotisk men jeg har tidligere gjort opmærksom på flg. :

Fremadrettet vil alle kommentarer, der støtter op omkring det tvungne bad og brugen af tvang overfor børn og unge blive slettet. Diverse kommentarer vedr. hygiejnen i landets svømmehaller vil blive behandlet på samme måde. Denne problematik skal behandles i de enkelte svømmehaller og deres kommuner)

Reality

#133 Re: Re: ...

2014-09-25 18:42

#132: - Re: ... 

 Haha det er altid så tragikomisk når man kun kan forsvare sine holdninger ved at fjerne al form for kritik. Bliv dog voksen.


Gæst

#134 Re: Blufærdigheden topper da virkelig nu til dags!

2014-09-25 21:23


Gæst

#135

2014-09-29 18:07

Kan fortælle at jeg som regel skulkede fra skolen når der skulle bades eller skiftes tøj, ret hårdt at bade eller bare klæde om med andre børn når man føler sig i en forkert krop, så kan 100% støtte denne underskrift insamling.
Transkønnede kæmper lige nu selv en kamp om at beholde vores værdighed, og ser på de to indsamlinger som lidt af det samme, nemlig menneskers rettigheder, og børn er altså også mennesker.

Vores underskrigt insamling:
http://www.skrivunder.net/informeret_samtykke_nu

Reality

#136 ---

2014-09-30 13:43

Jeg ser netop denne underskriftsindsamling som et tegn på at der er en række forældre der ligefrem er vilde efter at deres børn skal mobbes mere. De trækker ned over hovedet på dem at det er ok ikke at bade når man lugter og vi ved jo alle at lugtende børn bliver mobbet. Skulle I ikke hellere lære jeres børn hvordan man undgår at blive mobbet?


Gæst

#137 Re: ---

2014-09-30 15:00

#136: Reality - --- 

 måske skal forældre også bare lære deres børn at "imod dumhed kæmper selv guder forgæves"

og at det er iorden, at børnene har deres egen mening og ikke bare følger flertallet, hvis flertallet bare gør som "man altid har gjort"

Siger sgu tak, hvis børn skal bade hver gang i de har været i bevægelse i 45 min.

Det kan aldrig være godt hverken for børnene eller vort miljø

Jensen Danmark

#138 Ja, til fællesbade

2014-10-06 08:37

Når man er voksen, er man nogle gange nødt til at bruge sin indsigt og erfaring når der skal træffes beslutninger. Indflydelse er ikke altid et mål. Den voksne må altså være parat til at tage voksent ansvar, og det kræver nogle gange, at man træffer beslutninger som et barn eller en teenager ikke forstår. 

Hvis vi fjerner det fælle bad, styrker vi fremmedgørelsen for egen krop og det normale menneske. De unge vil leve med det forvrængede glansbillede medierne viser med topmodeller og pornostjerner. De vil resten af livet risikere at tro, at deres krop er forkerte og utilstrækkelig, og det er i den grad et voksende problem i samfundet.

Det fælles bad styrker selvforståelsen og tollerance. Det mindsker fremmedgørelsen og angsten for ikke at leve op til det de TROR er normalt. Det er vigtigt, at se andre normale nøgne kroppe og ikke kun topmodeller i den proces.

Der er jo også noget helt logisk i at vaske sig, når man har slidt og svedt og skal fortsætte i fællesskabet resten af dagen. Også en god værdi at bringe videre til næste generationer.

I bad med dem, og det med absolut god grund.


Gæst

#139 Re: Ja, til fællesbade

2014-10-06 13:24

#138: Jensen Danmark - Ja, til fællesbade 

 Fællesbad styrker selvforståelsen og tollerancen ? Det vil jeg gerne se dokumentation for. Gør badt frivilligt. Det ville tilgodese alle. Måske bortset fra dem der tror, de ved, hvad der er bedst for andre.

 

Dette indlæg er blevet fjernet af underskriftindsamleren (Vis detaljer)

2014-10-07 15:33


Dette indlæg er blevet fjernet af underskriftindsamleren (Vis detaljer)

2014-10-08 08:02Gæst

#142

2014-10-12 11:29

Skolen skal slet ikke tvinge børn til at gå i bad , hvis de ikke har lyst. Hadede det selv da jeg var barn, ikke specielt rart at stå nøgen sammen med klasse kammeraterne.

Gæst

#143

2014-10-20 20:07

Jeg syntes helt klart at der skal være tvunget bad i folkeskolen. Jeg er 15, og jeg går i 9 på Sindal skole. Vi er 5 klasser, der bader sammen. Der er 4 rum. Alle er forskellige, og vi lever ikke i 70 erne, så jeg syntes at det skal være frivilligt at gå i bad. Engang i 7 klasse, fik vi enda en lærer ind og holde øje med om vi gik i bad eller ej. Jeg syntes personligt ikke at det er fedt, at bade med andre. Jeg har kun været i bad få gange til idræt, og det var da læreren holdt øje med os. I starten gik vi ind for at gøre vores håndklæder våde -så det lignede at vi havde badet. For der var en der tjekkede det! Der gik min grænse, og vi bedre vores klasselærer om at få en snak. Det fik vi, men hun skiftede ikke mening. Alle er forskellige, og der er ikke nogle der er perfekte. "De perfekte" må meget gerne gå i bad, for min skyld, det bliver bare uden mig :o)

Dette indlæg er blevet fjernet af underskriftindsamleren (Vis detaljer)

2014-10-21 13:02


Bademesteren

#145 Bavl

2014-10-21 18:26

Det er noget forbandet bavl


Gæst

#146

2014-10-21 19:04

 Bavlemesteren

 

Dette indlæg er blevet fjernet af dens forfatter (Vis detaljer)

2014-10-21 19:08


Dette indlæg er blevet fjernet af dens forfatter (Vis detaljer)

2014-10-21 19:10Gæst

#149

2014-10-27 09:21

Jeg har et barn som er meget genert, og samtidig har rigtig godt at at bevæge sig. Lad ikke tvungen badning gøre idræts-undervisningen problematisk.
Kris

#150 Re: Blufærdigheden topper da virkelig nu til dags!

2014-11-03 00:55

#126: CLK - Blufærdigheden topper da virkelig nu til dags! 

 Helt enig. Det drejer sig ikke om at 'vise sig' for hinanden, men om almindelig hygiejne og renlighed. Mobning er et helt separat problem som skal løses separat. Jeg har en fornemmelse af at mobning bliver behandlet stedmoderligt i skolerne. På trods af fine målsætninger og hensigtserklæringer er man berøringsangst overfor mobbere, og det er det virkelige problem.

Det er helt i orden at gøre bad efter idræt obligatorisk - og ingen taler mig bekendt om at bruge fysisk tvang overfor børn der absolut ikke vil i bad; men det er jo altid problematisk at holde sig uden for fællesskabet. Det gælder her som i mange andre sammenhænge, og det skal der tages hånd om. Det er i hvert fald et skråplan at lade børnene sidde og lugte af sved.

 
Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...

Facebook