STOP lukning af Børne- og Ungdomspsykiatrien i Hillerød

Mette

/ #20 Re: Lidt uddybning

2014-08-21 08:34

#1: Støttegruppen for Børne- og Ungdomspsykiatrien i Hillerød - Lidt uddybning 

 Hold da op! Hvor dobbelmoralsk kan man være. på den ene side siger vores "kære" politikere, at de vil prioritere psykiatrien, på den anden side vil de spare flere væsentlige funktioner væk. Og der skal nok findes alverdens undskyldninger og bortforklaringer.

Det hele bunder i manglende lyst og evne til at tage de rigtige beslutninger. I stedet for at smide nytteløse penge efter dyre konsulentfirmaer, der kontrollerer de forkerte parametre, at kræve dyre pakkeforløb og skreeningsforløb, der ofte, helt ukritisk, medfører ekstra, nytteløse undersøgelser, spares der på dem der virkelig er syge og som virkelig har brug for hjælp.

Og i stedet for at give efter for pres for at få nye uhyrlig dyre behandlinger taget i brug, ville det være rart, hvis politikerne satte sig ned og regnede på, hvordan man kan få mest gavn for flest mennesker for den pose penge der nu er til rådighed i vores samfund. Politikerne vajer i vinden og følger blindt stemningen det piskes op af diverse ressoucestærke patientforeninger og medicinalfirmaer, der gerne vil sælge netop deres vidundermiddel.

Hvis man ved noget om psykiatrien, så er man klar over, at der er tale om meget skrøbelige patienter, der nemt kan få det meget værre, hvis der ændres på deres behandling og især rammerne omkring deres behandling. Og hvis vi skal tale om tal, så er det rigtig dyrt for samfundet, hvis disse mennesker falder ud af deres behandlingsforløb. 

Det kan være helt uoverskueligt for en psykisk syg, at skulle tage diverse busser og tog for at komme frem til et hospital. Så lader de bare være.

Tag jer dog sammen regionspolitikere! Hvis I ikke kan tage ordentlige, forsvarlige, beslutninger på det grundlag regering udstikker til jer, så tag dog ansvaret og rejs jer fra jeres taburet og gå jeres gode vej med stoltheden i behold.