Stop Hærvejsmotorvejen

Hasse

/ #33 Det er sørgeligt...

2014-07-03 09:13

at man ikke tænker mere på naturen. Ny bro over Vejle Fjord...motorvej gennem Hærvejs-landskabet. Jeg bliver oprigtig trist ved tanken. Lange korridorer af planede skråninger med hegn og kloakering og lys. De afstande vi har i Danmark berettiger ikke hertil.

Vi har ikke brug for de veje. Og at tro vejene skaber vækst? ...det er på tide andre tager over fra de gamle antagelser.

Transportbehov og muligheder herfor ændrer sig i fremtiden. El cykler, elbiler, elfly osv.
Jeg tror ikke, vi kan forestille os, hvordan "en bil" ser ud om 20 år, men jeg er ret overbevist om, at vi vil tænke tilbage med foragt/forundring på dengang, vi kørte rundt i tunge miljøbelastende metalkasser. Nogle endda markeret således at de var billigere at anskaffe og drifte, NÅR der kun var 2 personer i dem...

I mit lokal område (Hærvejsområdet) er der fornylig netop åbnet en omfarts/motortrafikvej. På de godt 8 km, der er mellem de to rundkørsler kører folk ifølge min daglige observation ofte mellem 100-130 km/t. Så reelt er der tale om en tidsmæssig motorvej.

Tænk: hvis biler om nogle år kan accelerere, køre og bremse ekstremt hurtigt i forhold til idag. Hvis de vha. sensorer eller lign. styrer sikkerheden for føreren, så alt fra bløde trafikanter til haren der løber ud foran bilen kan føle sig sikker. Også gældende for lastbiler.
Hvordan vil det så ændre mulighederne for brugen af den intrastruktur vi allerede har nu?
Radikalt tør jeg godt sige

Jeg glæder mig til det og håber vi i mellemtiden besinder os, og alene udfra natur og miljø, fravælger at ændre og asfaltere mere af vore dejlige landskab.

vh