NEJ TAK - TIL TVUNGET-BAD I FOLKESKOLEN


Gæst

/ #41

2014-05-04 21:21

Jeg fandt det som barn selv meget ubehageligt at skulle deltage i den slags fællesbade. Det er nok forskelligt fra skole til skole, men på min skole foregik der i hvert fald mobning som havde netop folks nøgne kroppe i fællesbadet som udgangspunkt, hvilket ikke på nogen måde er i orden. Selv måtte mine forældre og jeg igennem en del samtaler med skolen før at jeg endeligt kunne fritages, og faktisk fra hele idrætsundervisningen i dét at skolen ikke ville lade mig deltage i selve undervisningen hvis ikke jeg tog bad efterfølgende.

jeg ved ikke om problemet ligger i at man skal gå i bad, eller om det måske handler om hvilken grad af privatliv man kan have omkring dette bad. måske kunne det være en hjælp for en del hvis man i det mindste havde mulighed for egen bruser og et badeforhæng, eller på skolerne åbne op overfor at blufærdige elever kan gøre brug af lærernes bad, alene vel og mærke(som der somregel vil være i et privat aflukke).

Helt generelt mener jeg at den opfattelse man har af børn nøgenhed kontra voksnes er forkert, et hvert barn har ret til selv at sætte deres grænser, og jeg ser egentligt ikke det logiske i at voksne skal have bedre mulighed for privatliv end børn.

Jeg har foruden mine egne oplevelser med dens slags tvungne fællesbade hørt fra mange andre som også føler at netop dét har gjort at de den dag i dag ikke bryder sig om nogen form for kollektiv motion(idræt), mig selv inklusivt.

Derudover er regerings politik vedrørende idræt i folkeskolen kun blevet strammere de sidste par år, lovgivnings mæssigt SKAL børnene i folkeskolen nu have idræt langt mere end før i tiden; og netop ændringer hvad vedrører fællesbadning kunne være et godt træk fra både de individuelle skolers side og fra regeringens, for at alle skal have lov at føle sig godt tilpas.