bevar Tølløsebanen!


Gæst

/ #53

2014-05-02 06:01

Kære beslutningstagere.
Til tider kan man være nødt til. at træffe beslutninger baseret på økonomi. Det forstår jeg godt. At en besparelse kan være tillokkende er også forståeligt.
For mig at se, er det nu alligevel ikke så sikkert, at en besparelse vil være at finde i et lidt større perspektiv. De byer, der ligger langs banestrækningen har gavn af toget på mange niveauer. lige fra skoleelver der ikke længere har mulighed for at gå i skole i lokalområdet pga besparelser, ældre der ikke længere har mulighed for at kunne handle i lokalområdet, listen er uendelig.
Det forekommer mig forunderligt, at hver gang der skal kigges efter besparelser, så kigger man efter områder hvor der ikke bor så mange mennesker. I et samfund er man sammen. Det bør være udgangspunktet for beslutningerne. I et demokrati vil de mange til hver en tid skulle vælge for de få. Hvor let er det ikke for de mange, at vælge noget, der kun går ud over de få? I dette tilfælde kan man således let vælge, at de forholdsvis "få" mennesker der dagligt benytter banen ikke er vigtige. At deres behov for hurtig og sikker transport ikke er noget man kan tage hensyn til. Efter rationaliseringerne (lukning af mange af de små trinbrædt på banestrækningen) har man allerede trådt ud ad den vej, der lader hånt om de FÅ mennesker der dagligt benyttede banen, men boede langt fra større stationer. Lad nu ikke denne udvikling fortsætte, så også de "flere" der bor i stationsbyerne får en ringere offentlig trafik. Busser kan aldrig erstatte et tog. Vi har med de busser, der allerede er indsat i vores lokalområde kunne se, at flexibiliteten, som kunne være til stede, i stedet bliver til nedskæring af afgange, nedskæring af steder man kan stoppe osv bliver resultatet.
Så kære beslutningstagere. Tænk større -tænk på de forholdvis færre, der lever i områder, hvor servicen i forvejen har fået et ordentlig dyk. Vi skal gerne kunne tage toget til biblioteket, til rådhuse/offentlige kontore/skoler osv.
Der må være plads til at tænke langsigtet og ikke lade sig narre til at tænke på enkeltbesparelser, der højst sandsynligt vil betyde meromkostninger i et større perspektiv.