bevar Tølløsebanen!


Gæst

/ #52 Fremtiden

2014-05-01 20:40

Hvordan vil en nedlæggelse at Tølløsebanen se ud, når man om 20-30 år ser tilbage på en beslutning som denne? Man må forvente, at drivmidlerne til vores biler er steget markant til den tid, enten pga mangel på drivmidler, og/eller for at begrænse den miljøskadelige virkning af individuel transport. Så der vil være et stort behov for at udbygge den offentlige transport, hvis vi skal opretholde arbejdskraftens mobilitet, som erhverslivet kræver, for at bibeholde konkurenceevnen.
Her vil Tølløsebanen, sammen med togstrækningerne roskilde-kalundborg, roskilde-korsør og odsherredbanen, være den centrale del af den offentlige trafik for hele Vestsjælland. Det vil være ud fra disse strækninger, man vil udbygge busnettet. Det er disse togstrækninger, der er rygraden i den offentlige trafik, pga af den store kapacitet og hastighed, hvormed arbejdskraften m.m kan flyttes fra A til B.
Tølløsebanen er en investering i fremtiden! En nedlæggelse nu kan medføre to senarier: Enten at det erhversliv som er i området langsomt vil sygne hen og dermed en affolkning af området, eller at man vil blive tvunget til at starte banen op igen. Begge senarier vil blive meget dyrt for Vestsjælland i forhold til den kortsigtede besparrelse der er nu.
En beslutning kan enten undskyldes med uvidenhed på beslutningstidspunktet, alternativt betegnes som en uigennemtænkt dumhed.
Så om 20-30 år vil man se tilbage og tænke denne beslutning er taget på baggrund af……….?