Krav om folkeafstemning om salget af DONG til Goldman Sachs.

Nana Hee

/ #21 Anders Eldrup. ATP, PFA, PensionDanmark, PKA og Sampension

2014-01-31 00:42

"Og det er ualmindelig tunge kræfter, der står bag satsningen. Fem af Danmarks største pensionskasser: ATP, PFA, PensionDanmark, PKA og Sampension, der også er landets største investorer, går nemlig nu sammen om et stort udredningsarbejde. Det kan bane vejen for et nyt fælles selskab, der skal investere i store infrastrukturprojekter, som eksempelvis havnetunnelen i København."

»Når fem af de største danske investorer har bedt netop Anders Eldrup stå i spidsen for dette projekt, skyldes det vores mangeårige kendskab til Eldrup og vores tillid til hans erfaringer, dømmekraft og personlige integritet. Sagen mellem Anders Eldrup og DONGs bestyrelse har ikke spillet nogen rolle for beslutningen om at bede Eldrup stå i spidsen for udredningsarbejdet,« siger Torben Möger Pedersen, administrerende direktør i PensionDanmark"
"I sidste uge blev han officielt formand for det nationale videncenter for off-shoreindustrien Danish Offshore Energy, hvor Maersk Oils Kurt Normann Nielsen er næstformand sammen med tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen.

Dertil kommer bestyrelsesposter i DTU, Terma og Rockwool Fonden. I de bestyrelser sidder Eldrup sidder sammen med tunge navne som William Demant Holdings bestyrelsesformand, Lars Nørby Johansen, Novozymes’ forskningsdirektør, Per Falholt og Svend-Aage Nielsen, der har siddet 15 år i bestyrelsen for A.P. Møller - Mærsk."
http://www.business.dk/.../stort-comeback-for-anders-eldrup

http://www.business.dk/finans/stort-comeback-for-anders-eldrup