Krav om folkeafstemning om salget af DONG til Goldman Sachs.

Der er ingen grund til at uddybe DONG sagen nærmere. Næsten 200.000 danskere har underskrevet et nej til salget. På trods af modstanden, har Folketinget fuldstændigt valgt at se bort fra modstanden og financielle eksperter. Da en del af folketingets medlemmer har stemt imod, vil vi med denne underskriftindsamling, opfordre dem til at kræve en folkeafstemning om loven om privatiseringen af DONG. Loven er gået mere eller mindre hen over hovedet på almindelige borgere, da det ikke har været et særligt dækket emne i medierne. Først da salget til Goldman Sachs bliver fanget af medierne, begynder det at gå op for folk, hvad der foregår bag murene.

Der er en bred enighed i befolkningen om, at salget er forrykt (iflg Megafon måling). Politikerne er begyndt at sælge ud af vores nationale suværenitet (dette er ikke højre- eller venstreorienteret ment). Hvis vi privatiserer DONG, vil det potentielt ende på udenlandske kapitalfondes hænder. Dette kunne fx medføre, at de opfører sig som Nestlé, der fuldt lovligt køber egne produkter, til overpris i udlandet, hvorved de kan undgå at svare skat i Danmark. Tjente penge bliver således kanaliseret ud af landet. Hvis landet kommer ind i en alvorlig krise (krig eller tilsvarende alvorligt), vil det kunne give problemer for infrastrukturen, hvis strømmen afbrydes af de udenlandske selskaber eller prisen uventet skrues voldsomt i vejret. Dette vil ramme alle. Rig som fattig. Derfor er det så utroligt vigtig at beholde alle basale fornødenheder på danske hænder. Desværre vil et folketingsvalg ikke være løsningen, da næsten alle partier har stemt ja. Der er således intet reelt alternativ til den siddende regering. Det bliver et valg mellem pest eller kolera. Det ændrer ikke beslutningen. Eneste mulighed er en folkeafstemning om privatisering af DONG.

Når vi når 500.000 underskrifter, vil jeg overdrage disse til politikerne med krav om at stoppe privatiseringen af DONG.

Rettelses note den 4/2-2014: Jeg har desværre fundet ud af, at man ikke kan bruge grundloven til at kræve et stop for en beslutningsvedtagelse. Derfor har jeg lavet formålet om, så vi helt får stoppet denne lov om privatisering af DONG. Der er således ikke længere nogen deadline. Jo flere, der skriver under, jo større pres kan vi lægge på folketinget om at få afskaffet loven og holde DONG i offentligt eje. Dette ændrer dog intet i forholdet til mit oprindelige formål. Salget bør stoppes. Beklager min misforståelse.