Nej tak til statens salg af DONG til Goldman Sachs


Gæst

/ #12071 Re: Har vi overhovedet demokrati i Danmark?

2014-01-30 16:39

#11999: Dorthe - Har vi overhovedet demokrati i Danmark?

Nej det har vi desværre ikke haft i mange år!

Sandheden er at politikerne helst ikke vil kend folkets mening, for det ville jo gøre det alt for nemt at regere og på sigt gøre dem selv arbejdsløse.

Ikke fordi jeg tror deres arbejdsindsats er særlig stor, men lige som alle andre former for virksomhed med lethed kan rationaliseres, så kan det politiske arbejde også forenkles.

Faktisk har politikerne efterhånden fået rationaliseret så meget i statslige og kommunale forhold, at de i princippet allerede har gjort sig selv helt overflødige. Det er bl.a. derfor vi er vidne til at de gennem de seneste 10 år efterhånden bruger størsteparten af deres tid på "navlepilleri" og spin overfor hinanden i en sådan grad, at der ikke bliver tid til at sætte sig ind i de vigtigste spørgsmål angående Danmarks og befolkningens velfærd.

Politikerne begår den ene milliard-bommert efter den anden og regningen sendes blot videre til skatteyderne.

I en ganske almindelig veldrevet virksomhed ville det have betydet, at man for længst havde bortrationaliseret "sygdommmene". Eksempelvis ved at nedskære antallet af folketingsmedlemmer til 25%, når de nu alligevel bruger mest tid på ting som intet har med driften af Danmark at gøre. Lidt politik må der gerne være plads til men det duer ikke med knap 200 mere eller mindre uduelige oratorer, der intet ved om drift af virksomhed og slet intet kender til økonomi.

Desværre har det politiske miljø i Danmark ret kurs mod græske tilstande og ingen af "logebrødrene" på Christiansborg kunne da drømme om at rationalisere sig selv bort. Desværre er der heller ingen hjemmel i grundloven, der kan sætte et sygt demokrati ud af spil, der skal simpelt hen et folkeligt oprør til. Skulle det komme til det er jeg sikker på, at vi ville opleve det samme som i mange af de andre stater, vi ellers opfatter som diktatoriske og slyngelstater.

Hvis politikerne virkelig ville kende vores mening, så var folketingsvalg og folkeafstemninger for længst blevet til en hjemmeside på internettet, hvor man i løbet af et døgn ville kende befolkningens mening. Men det ville jo fratage politikerne deres magt til at bestemme. - Herunder at fastsætte deres egen løn og pension og ferie (4 måneder). At bestemme hvem der skulle indsættes som leder og direktører i statslige og kommunale institutioner, at igangsætte bekostelige undersøgelser og udvalg (ofte bemandet med egne folk) osv- osv.  I forvejen lytter politikerne stort set aldrig til nogen af de ganske vist meget få fornuftige råd der kommer ud af deres egne dyrt etablerede udvalg, men det er næppe heller meningen, da hovedformålet ofte er, at skaffe arbejde til gamle afdankede "bonkammerater" og andre venner, der ikke selv er i stand til at finde et betalt job.

Sagen er jo at langt de fleste politikere ikke har nogen egentlig uddannelse, aldrig har haft et almindeligt job og altid har været vant til at vejen frem er ren og skær politik og nærmest ingen form for forretning. Altså kort sagt de har aldrig prøvet at skulle lave et almindeligt stykke arbejde for at tjene deres egen løn.

At få ændret på situationen virker nærmest umulig, når ikke engang politikerne tager 88% af befolkningens opbakning til at beholde Dong på danske hænder til efterretning.

Nej Demokratiet er STÆRKT truet med den politiske arrogance der er overfor vores stemmer.

De fylder os med løgne og valggas, men når det kommer til stykket tænker de kun på at fylde deres egne lommer.