Nej tak til statens salg af DONG til Goldman Sachs

Jenser

/ #7336 Sendt mail til Finansudvalget - til de medlemmer som er for salg af 19% af DONG til Goldman Sachs

2014-01-27 03:32

Nej tak til statens salg af DONG til Goldman Sachs‏


Kære udvalgte medlemmer af Finansudvalgtet og MF'ere

I siger alle Ja til at statens skal sælge 19% af DONG til Goldman Sachs. I er ved at sælge en del af et selskab, som vi alle ejer. Et selskab der sikker vores energiforsyning og energiproduktion.

I er ansvarlige for at sælge en del af Danmarks guld og velstand og dermed også en del af vores velfærd. I vil sige Ja til at en af de helt store finansielle aktører, som i stor grad benytter selskaber i skattely. Og jer folketingsmedlemmer, som vil bekæmpe skattely. Sikke en dobbeltmoral!

Hvorfor accepterer I at Goldman Sachs etablerer selskaber i Luxemburg, Delaware og Cayman Islands?
Hvorfor skal 19% af DONG ligge i skatteskjul?

http://www.business.dk/green/skatteekspert-ingen-kender-dongs-nye-ejer

Og er det virkelig korrekt at I er med til accepterer at 250 ledere i DONG kan se frem til en bonus op til 1,5 mia. DKK i 2018, hvis DONG's værdi er det dobbelt i dag? Og alene den admistrende direktør Henrik Poulsen kan se frem til en personlig gevinst på næsten 30 mio. DKK? 1,5 mia. DKK diveredet med 250 ledende medarbejdere giver 6 mio. DKK i gennemsnit. Det svarer jo til hvad en SOSU-assistent tjener på 20 år.

http://www.business.dk/green/dong-ledere-kan-score-op-til-15-milliard-paa-boersnotering

Og mange af Jer har været dybt forarget over bankdirektørernes og bankbestyrelsernes meget store bonusser. Nu stemmer I lige nøjagtig for at ledende medarbejdere i DONG kan få nogle enorme store bonusser. Sikke en dobbeltmoral!

Lige nu har omkring 143.000 dansker sagt nej tak til salg af 19% af DONG på:
(fjernet link til denne side)
Det svarer til 7 folketingsmandatter og bare i søndags kom 46.000 til, som ikke ønsker at Goldman Sachs køber en andel af DONG.

Hvis I siger Ja til at en andel af DONG skal sælges til Goldman Sachs. Så skal I huske, at I vil blive straffet til valgene i maj 2014 til EU-parlamentet og folkeafstemning om EUs patentdomstol. Og vi skal nok huske Jer til næste folketingsvalg.

Med venlig hilsen
Jens-Jørgen Christensen
Gammelgang 11
4293 Dianalund