Nej tak til statens salg af DONG til Goldman Sachs

Jesper Otzen
Gæst

/ #35 DING DONG

2014-01-24 12:46

DING DONG !! Det kører sgu for direktøren i DONG, Henrik Poulsen. Da han var adm. direktør for TDC var aftalen, at hvis TDC-aktierne blev solgt til maksimalprisen på 56 kr., ville han og økonomidirektør Jesper Ovesen HVER få godt 1,2 millioner TDC-aktier til en værdi af ca. 70 mio. kr. De valgte dog at modtage halvdelen i kontanter dengang, for at få råd til at betale skatten..

Nu sker det igen.. Samme Henrik står til en rar lille bonus, hvis DONG børsnoteres i 2018, aktiekursen fordobles, og det går selskabet godt.. Så selvfølgelig synes Henrik Poulsen, at aftalen mellem Bjarne Corydon og Goldman Sachs er aldeles fremragende. Og hvorfor skulle stigningen aktieværdien fordobles, spørger den opmærksomme læser ? Jo - fordi prisen ER sat for lavt i forhold til den reelle værdi af DONG. Goldman Sachs går KUN ind i det her, fordi de har udsigt til en enorm gevinst, og ifølge beregningerne vil 250 ledende medarbejdere, under disse antagelser og ved fuld uddeling af gratiskvoter, kunne opnå en samlet gevinst i 2018 på op til 1,5 MILLIARDER kroner – i snit op til TRE MILLIONER kroner for den enkelte. Og for DONGs administrerende direktør Henrik Poulsen viser beregningerne en personlig gevinst på næsten 30 MILLIONER kroner.

Ifølge Finansministeriet skal bonus programmet »ensrette medarbejdernes – og i særdeleshed ledelsens - incitamenter med aktionærernes.« Det skal ske ved i nær fremtid at tilbyde medarbejderne aktier til den kurs, Goldman Sachs forventes at erhverve 19 procent af aktiekapitalen for, samt via tildeling af GRATISAKTIER på dagen for børsnoteringen.

Teledanmark / TDC var statsejet. DONG er statsejet. Alligevel forgyldes direktører og andre ledende medarbejdere, som var de ansat i verdens største banker i London eller på Wall Street. Vi, de menige forbrugere af de tidligere statsmonopolers produkter, bliver endnu engang totalt til grin for vore egne penge. Og hvad gør politikerne på Borgen ? Ikke en skid. Der er for mange cand. polit'er og andre halvstuderede røvere på Tinge, og ikke ret mange voksne mennesker med en erhvervsmæssig uddannelse, og de dér studentikose flokdyr vil nemlig ikke kaldes bagstræberiske, eller vil risikere at blive udråbt som nogen, der står i vejen for privatiseringen af statslige selskaber.

Vi har brug for en lille rask revolution her.. Men det er nok for koldt, eller det regner, eller også er der for kort tid mellem måltiderne, til at nogen gider..

Der er fan'me UHYGGELIGT !!