Nej tak til statens salg af DONG til Goldman Sachs


Gæst

/ #724

2014-01-24 11:58

Regeringen påstår at det er en ti år gammel beslutning at sælge op til 49% af DONG - og prøver derved at tørre de negative konsekvenser af på den tidligere regering! Desuden - den beslutning blev i så fald truffet flere år før finanskrisen, og flere år før investeringsfonde som Goldman Sachs blev notorisk kendte for kun at være interesseret i at tjene penge, og vil skide samfundsinteresser en lang march!

USA er igang med et kæmpe opgør med den finansielle sektor, særligt Goldman Sachs er i søgelyset. Men herhjemme....? Ville staten også have solgt til Stein Bagger, hvis bare tilbuddet lød godt, og Finansministeriet (der er notorisk utroværdige i deres prognoser!) bare havde sagt god for det...!?!?

Denne beslutning er slet ikke nødvendig - landet har kæmpe overskud på betalingsbalancen og kunne snildt selv have løftet DONG ind i en ny og mere fremtidssikker model. Beslutningen skyldes ENE OG ALENE at en række politikere og DONG ansatte får en kæmpe økonomisk privat gevinst,når DONG så bliver børsnoteret i 2018. Og staten ender med at være MINDRETALS-aktionær i et selskab der har enorm samfundsnytte og hvis driftsikkerhed og prisbillighed er altafgørende for landets fremtid!
Vi har set hvordan staten bittert fortrød salget af sine aktier i Københavns Lufthavn til udenlandske investorer - og hvilke forringelser og prisforøgelser, det har medført.

Er danskere virkelig så dumme og indsigtsløse, og har vi derfor de politikere vi fortjener....?