SIG NEJ TIL HURTIGERE UD-REFORMEN ("Fremdriftsreformen")


Gæst

/ #5

2013-11-25 11:51

Regeringen vil have studerende hurtigere igennem uddannelsessystemet. Derfor fremlagde minister for forskning, innovation og videregående uddannelse, Morten Østergaard (R) tirsdag regeringens udspil til en SU-reform.
Morten Østergaard (R) var selv ni år om at få sin kandidatgrad. Han er uddannet i statskundskab fra Aalborg Universitet i 2006Justitsminister Morten Bødskov: Ikke færdig
Morten Bødskov (S) er bachelor i administration og samfundsfag fra 1994 fra Aalborg Universitet. Han tog bacheloren på tre år, men har endnu ikke afleveret sit kandidatspeciale. Han havde et år fri mellem sin studentereksamen og universitetet.
Statsminister Helle Thorning-Schmidt: Syv år
Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) blev færdig med sin uddannelse på syv år, selv om den normerede tid er fem år. Helle Thorning-Schmidt blev indskrevet på statskundskabsstudiet to år efter sin studentereksamen i 1987.
Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager: Syv år
Margrethe Vestager (R) har også brugt syv år på sin uddannelse, som er normeret til fem år. Hun er uddannet cand. polit fra Københavns Universitet i 1993.
Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen: Seks år
Annette Vilhemsen (SF) har flere uddannelser. Hun blev uddannet cand.pæd. i almen pædagogik fra Danmarks Lærerhøjskole i 2001
Udenrigsminister Villy Søvndal: Seks år om at komme i gang
Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) er uddannet folkeskolelærer i 1980. Det tog ham fire år at gennemgøre uddannelsen
Klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard: Seks år
Martin Lidegaard (R) har en kandidatgrad i kommunikationsvidenskab fra Roskilde Universitetscenter i 1993. Han blev student i 1985, og gik i gang med at læse i 1987. Han brugte således seks år på at færdiggøre sin videregående uddannelse, som er normeret til fem år
Skatteminister Holger K. Nielsen: 10 år
Skatteminister Holger K.Nielsen (SF) er cand.mag. i samfundsfag og dansk fra Københavns Universitet i 1979. Der gik 10 år, fra han blev student, til han blev færdig med sin universitetsuddannelse
Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen: 13 år til master
Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) blev student i 1996. Derefter fik hun en bachelorgrad i administration og samfundsfag fra Aalborg Universitet. Mette Frederiksen fik en mastergrad i Afrikastudier i 2009. Der gik således 13 år, fra hun blev student, til hun fik sin mastergrad.
Social- og integrationsminister Karen Hækkerup: 10 år
Social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) har en kandidatgrad i statskundskab fra 2010. Hun påbegyndte kandidatgraden i 2000 og var altså 10 år om at gennemføre den. Hun blev student i 1993. Der gik 17 år fra Karen Hækkerups studentereksamen til kandidatgrad.
Handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr: 18 år
Pia Olsen Dyhr (SF) er kandidat i statskundskab fra Københavns Universitet 2010. Hun var derfor 18 år om at gennemføre en uddannelse, som er normeret til fem år. Hun blev dog bachelor på tre år 1992-1995
Minister for sundhed og forebyggelse Astrid Krag: Ikke færdig
Social- og sundhedsminister Astrid Krag (SF) studerede statskundskab i 2003-2007, to år efter hun blev student. Hun var fire år om sin bachelor og er ikke indskrevet på en kandidatuddannelse.
Europaminister Nicolai Wammen: 10 år til kandidatgraden
Europaminister Nicolai Wammen (S) er cand.scient.pol fra Aarhus Universitet i 2001. Han tog studentereksamen i 1991, og der gik således 10 år fra studenterhuen til kandidatgraden.
Miljøminister Ida Auken: Otte år
Miljøminister Ida Auken (SF) var indskrevet ved teologistudiet fra 1998 til 2006. Hun brugte således otte år på et studie, der er normeret til seks.
Hvem sagde hykler ?