Sikkert kryds ved Damhussøen NU!


Gæst

/ #15

2013-10-03 18:09

Jeg har sendt følgende forslag ind til forvaltningen d.2/10 . Forslaget har været bragt i Lokalavisen Vanløse.Simpel løsning i
farlige vejkryds

af Bjarne P. Nielsen, SF

Personligt er jeg mest stemt for at etablere flere rundkørsler i byens farlige vejkryds, så vi kan undgå ulykker, som den der skete ved det store kryds ved Damhussøen for nylig, hvor en kun ti-årig pige mistede livet, da hun blev ramt af en højresvingende lastbil.
Men jeg er også klar over, at det kan tage lang tid og være kostbart at få etableret en rundkørsel indenfor en overskuelig tid.
Og i den mellemliggende tid kan der ske nye ulykker.
Derfor er det nærliggende kigge efter alternative løsninger. Et rigtigt godt eksempel kunne være at etablere spejle på lysreguleringsstanderne til brug for lastbilchauffører og andre trafikanter ved højresving.
I to højrisiko-kryds i Skive satte man i 2006 forsøget med den type spejle. Baggrunden var, at der i en femårsperiode var sket fire højresvingsulykker i det ene kryds og tre i det andet samt en række andre uheld.
Spejlene er let buede og minder om dem, der i mange år har været brugt inde i byer ved særligt svære vinkler eller udkørsler.
Siden spejlene blev sat op, har der ikke været en eneste højresvingsulykke i de to kryds med højresvingende lastbiler og cykelister, og de lokale vognmænd og chauffører er begejstrede, lyder meldingen fra formanden for Skive og Omegns Vognmandsforening, Poul Silkjær.
Han fortæller til en lokal avis, at chaufføren kan sidde og holde øje med trafikken fremad, fordi spejlet sidder på krydsets modsatte side. Dermed kan han holde fokus på vejbanen og stadig orientere sig foran lastbilen, rundt om hjørnet og ned langs siden.
Der er ingen tvivl om, at løsningen er god.
Jeg er bekendt med, at transportbranchens arbejdsgiverforening DTL og chaufførernes fagforening 3F også er positivt indstillede i forhold til spejlløsningen, som de har anbefalet til Trafikstyrelsen og Vejdirektoratet.
Derfor må alle gode kræfter nu samles om at få sat de spejle op i byernes farlige kryds, og Københavns Kommune kan passende starte med at få sat dem op i dødskrydset ved Damhussøen.
Det vil jeg anbefale i forhold til den ansvarlige borgmester, som er min partifælle Ayfer Baykal.