Sikkert kryds ved Damhussøen NU!

Kontakt forfatteren af dette andragende

Dette debatemne er skabt automatisk af underskriftindsamlingen Sikkert kryds ved Damhussøen NU!.


Gæst

#1

2013-09-21 21:34

En lysreguleret rundkørsel ville være på sin plads i det kryds. Det ville ligeledes klæde KBH. Kommune/Politiet at sætte farten ned til 50 på Roskildevej fra Damhus kroen og ind til Frederiksberg. Mange børn/skolebørn skal krydse bl.a. Ålholmvej/Roskildevej samt ved ringbanen. Endvidere er der kommet mange forretninger langs Roskildevej i det område, så det gælder om ikke at træde for hurtigt frem :-(

Gæst

#2

2013-09-22 18:52

Godt initiativ!

Gæst

#3

2013-09-24 18:15

Måske skulle man forsøge sig med samme model, som man bruger i England, hvor bilister kører for sig og holder for rødt i alle retninger samtidig, mens cyklister og forgængere skal passere.

Jeg har dog aldrig følt mig særlig stresset i netop det kryds, selvom jeg færdes der som både bilist, cyklist og fodgænger

Svend

#4

2013-09-24 19:36

En midlertidig ”her og nu” løsning, som kunne etableres i løbet af en enkelt nat, kunne være at flytte stoplinjerne for alle højresvingende biler ca. 10 meter tilbage på samtlige veje. Dette ville uden at foretage andre ændringer give cyklisterne et godt forspring.
På lang sigt kunne man ud over det vælge, at lade stoplyset vise rødt samtidigt mod alle vejer for hvert skift, sådan at krydset for hvert skift ryddes for biler, fodgængere og cyklister inden der igen, bliver grønt lys for nogen. En billig og simpel løsning.

SB

#5 Ulykker

2013-09-25 04:10

At der endnu ikke er sket ulykker i krydset er ikke rigtigt. 9-årige Caroline har lige mistet livet i dette forfærdelige vejkryds.
Godt initiativ, håber på forbedring.

Gæst

#6

2013-09-25 05:47

Håber virkelig at der bliver gjort noget ved den gråzone

Gæst

#7

2013-09-25 05:52

Det kunne laves så cykellister og fodgængere der skal lige over krydset fik grønt lys mens der er rødt for højre svingende biler.

Gæst

#8

2013-09-25 09:22

Godt initiativ !!Vh. Florine-Vanløse

Gæst

#9

2013-09-25 12:03

Hørt! Kbhs områdets værste og meste farlige kryds.

Gæst

#10

2013-09-25 16:50

Det er rigtig godt at der bliver sat fokus på krydset. Har selv et barn i daginstitution i nærheden og bliver nød til næsten at løbe over krydset for ikke at slå i midten med min søn i klapvogn ved Grøndals Parkvej.Efter den unge pige der tragisk blev kørt ned er det ekstra vigtigt at fortælle politikerne at vi har et problem. Ufatteligt at der virkelig skal en ulykke til.

Gæst

#11

2013-09-25 17:44

jeg har selv for nyligt taget initiativ til at skrive til trafikMinistreret, vejdirektoratet og cyklistforbundet.
det er absolut på tide der bliver gjort noget og min indstilling er, at krydset skal gøres meget mere simpelt ved fx. at lukke / afskære nogle af valg mulighederne i krydset - der findes alternative vej, således at krydset ikke bliver så belastet. fx er der rigtig mange billister herunder den tunge trafik, der benytter smutvejen mellem Roskildevej og krydset. Ved helt eller delvis at lukke denne mulighed føres trafikken videre af Roskildevej til fx Frederiksberg og den indre by.
CKW

#12

2013-09-25 18:55

Vi er flere beboere i nærheden af krydset, der i de seneste mange måneder har kontaktet den ansvarlige forvaltning (Trafik- og Miljøforvaltningen...og i sidste ende borgmesteren på området, Ayfer Baykal) for at gøre opmærksom på vores bekymring. I følge de to seneste referater fra deres Trafiksikkerhedsgruppe, har de diskuteret krydset og hvordan det kan forbedres, men uden konkrete løsningsforslag. Der er heller ikke sat penge af til det i budgettet for 2014. Og som det fremgår af Vanløse Bladet, så lovede daværende borgmester Bondam allerede for cirka fem år siden at tage fat på sagen. I perioden 2008-2012 er der i følge forvaltningens egne tal sket syv ulykker med personskade i krydset. Men det er åbenbart ikke nok til at udløse handling!
Det er utrolig positivt med den store opbakning til denne underskriftindsamling! Jo mere fokus, jo bedre!


Gæst

#13

2013-10-01 20:57

Jeg selv +børn og børnebørn færdes på cykel i dette inferno af trafik. Biler og tung trafik kommer fra alle verdenshjørner,og som gående, har man ikke en change for at nå over på gang, men må stå på midten på den lille helle, med trafikken helt tæt på.

Gæst

#14

2013-10-03 18:05

Hej Søren kan du ikke lige ringe .jeg er ved at skrue op for at forvaltningen kommer op i gear. Bedste hilsner Bjarne P. Nielsen 2469 2858

Gæst

#15

2013-10-03 18:09

Jeg har sendt følgende forslag ind til forvaltningen d.2/10 . Forslaget har været bragt i Lokalavisen Vanløse.Simpel løsning i
farlige vejkryds

af Bjarne P. Nielsen, SF

Personligt er jeg mest stemt for at etablere flere rundkørsler i byens farlige vejkryds, så vi kan undgå ulykker, som den der skete ved det store kryds ved Damhussøen for nylig, hvor en kun ti-årig pige mistede livet, da hun blev ramt af en højresvingende lastbil.
Men jeg er også klar over, at det kan tage lang tid og være kostbart at få etableret en rundkørsel indenfor en overskuelig tid.
Og i den mellemliggende tid kan der ske nye ulykker.
Derfor er det nærliggende kigge efter alternative løsninger. Et rigtigt godt eksempel kunne være at etablere spejle på lysreguleringsstanderne til brug for lastbilchauffører og andre trafikanter ved højresving.
I to højrisiko-kryds i Skive satte man i 2006 forsøget med den type spejle. Baggrunden var, at der i en femårsperiode var sket fire højresvingsulykker i det ene kryds og tre i det andet samt en række andre uheld.
Spejlene er let buede og minder om dem, der i mange år har været brugt inde i byer ved særligt svære vinkler eller udkørsler.
Siden spejlene blev sat op, har der ikke været en eneste højresvingsulykke i de to kryds med højresvingende lastbiler og cykelister, og de lokale vognmænd og chauffører er begejstrede, lyder meldingen fra formanden for Skive og Omegns Vognmandsforening, Poul Silkjær.
Han fortæller til en lokal avis, at chaufføren kan sidde og holde øje med trafikken fremad, fordi spejlet sidder på krydsets modsatte side. Dermed kan han holde fokus på vejbanen og stadig orientere sig foran lastbilen, rundt om hjørnet og ned langs siden.
Der er ingen tvivl om, at løsningen er god.
Jeg er bekendt med, at transportbranchens arbejdsgiverforening DTL og chaufførernes fagforening 3F også er positivt indstillede i forhold til spejlløsningen, som de har anbefalet til Trafikstyrelsen og Vejdirektoratet.
Derfor må alle gode kræfter nu samles om at få sat de spejle op i byernes farlige kryds, og Københavns Kommune kan passende starte med at få sat dem op i dødskrydset ved Damhussøen.
Det vil jeg anbefale i forhold til den ansvarlige borgmester, som er min partifælle Ayfer Baykal.

Gæst

#16

2013-10-03 18:13

Ovenfor har jeg fremlagt en simpel løsning. Jeg har tænkt mig at følge forvaltningens arbejde meget og vil i lokalpressen og her orientere herom

Dødskrydset skal sikres
med en rundkørsel



Langt de fleste cyklister frygter det store kryds ved Damhussøen, hvor en ti-årig pige i sidste uge blev dræbt af en højresvingende lastbil, og meldingen fra SF's borgerrepræsentant, Bjarne P. Nielsen er klar. Krydset skal sikres med en rundkørsel.
”Som det er nu er det et stort uoverskueligt kryds, hvor hverken fodgængere eller cyklister kan føle sig sikre. Ydermere er krydset umiddelbart vanskeligt at overskue for bilister og lastbilchauffører, som ikke kender krydset i forvejen,” siger politikeren.
Han peger på, at kommunen hurtigst muligt får analyseret forholdene med henblik på at sikre cyklister og fodgængere samtidigt med, at krydset bliver mere logisk for dem, som ikke er hjemmevant i området.
”Det mest oplagte er en rundkørsel, der for det første får dæmpet farten hos køretøjerne, men også skaber mulighed for et system, som kan sikre cyklister og fodgængere betyderligt mere optimalt end i dag.”
Bjarne P. Nielsen vil derfor tage en samtale med teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal, der har ansvaret for de trafikale forhold i byen.
”Jeg vil bede hende hurtigst muligt at få et godt ingeniørfirma til at komme med løsninger, der både dæmper farten og sikrer cyklister og fodgængere mest muligt. Som det er i dag kan vi desværre kun vente på, at der sker flere ulykker,” slutter politikeren.


Bjarne P. Nielsen Borgerepræsentatione for SF
tora

#17 Re:

2013-10-03 20:08

#1: -

Jeg sendte KK en klage over krydset for et år siden. Der er så meget skidt at sige om det kryds. der er så meget trafik og så meget støj fra vejen hele døgnet.

Det burde være en rundkørsel!

Så mange biler kører med meget stor fart igennem. biler kørende fra Ålekistevej har fart på ned ad bakken, og biler kørende mod Ålekistevej gasser ekstra op på vej op ad bakken. kunne man sætte et bump op?

Blå Cykel markering fra Pb vej mod Ålekistevej mangler. man er meget utryg som cyklist.

Det er umuligt at nå at krydse på gåben på alle overgange. Selv når jeg har løbet har jeg ikke nået det. da jeg gik med barnevogn var det helt galt. man kan ikke stå på hellen og man kan ikke nå over. min far der går dårligt må trækkes over fnæsten bæres for at kunne nå det.

Der ligger flere store børnehaver og vuggestuer ved krydset og alle forældre må springe for livet for at krydse vejen.

mine tanker går til den lille piges familie.


Gæst

#18

2013-10-04 09:10

Det kan ikke gå hurtigt nok!

Gæst

#19

2013-10-06 08:08

Godt initiativ! Der er allerede gået temmelig længe siden den forfærdelige ulykke, og mig bekendt er der ikke sket noget som helst for at forbedre forholdende. Bedre lysregulering for både ligeud og især svingende trafik er påkrævet (det kan vel etableres nemt, billigt og hurtigt). Krydset er meget uoverskueligt, og giver anledning til usikkerhed. Forslag: tydelig mærkning af vejenes navne henover kørebanen.

Gæst

#20

2013-10-27 08:13

Så er det vidt afgjort - politikerne vil ikke afsætte penge til trafiksikkerheden..

Så må vi igang med at aktionere i krydset. Det er helt urimeligt at sikkerheden ikke prioriteres her. Jeg er meget skuffet over politikerne. Tænk at de spilder tiden på at holde møder omkring problemer der aldrig bliver løst. Skuffende for demokratiet at de folkevalgte nedprioriterer børns og voksnes trafiksikkerhed.

Gæst

#21 TV-Bella

2013-10-27 12:29

TV-Bella er åben for kommentarer i forbindelse med krydset. Kontakt os på 50 82 90 00. Eller se mere på www.tv-bella.dk

de bedste hilsner
louis
TV-Bella

Gæst

#22

2013-11-05 21:22

Jeg er 70 år nu. Det har altid været et frygtindgydende kryds, og mere nu end nogensinde, så det er på høje tid, at der bliver gjort noget.

Gæst

#23

2013-11-15 18:33

Jeg henvendte mig i foråret til Afdelingen for trafik i Kbh. om nogle af de problemer I rejser -uden at få svar. En henvendelse til Overborgmesterens kontor i september 2013, medførte at overborgmesterens kontor udbad sig en udtalelse fra forvaltningen - . Denne skrev til mig ultimo september, at jeg ville høre nærmere inden for 10 dage - medmindre der skulle indhentes oplysninger.... Jeg har endnu intet svar fået. I det mindste kunne trafiklysene reguleres. Har I prøvet at foreslå det?

Gæst

#24

2014-04-02 15:59

Det var på tide der bliver gjort noget ved de kryds. Jeg cykler den vej hver dag. Og hver dag har jeg oplevet bilister og cyklister tager fejl af det kæmpe kryds. Det en stor lettelse af der snart bliver gjort noget ved det!!!

Gæst

#25 Re:

2015-06-21 05:51

#1: -