NEJ tak til den nye offentlighedslov

H. Engermann

/ #2017 Hvad kommer nu frem fra gemmerne?

2013-05-31 21:10

Vi er jo en del, der længe har haft på fornemmelsen, at "mørklægningsloven" havde en mere overordnet bestemmelse, f.eks. (som tidligere nævnt) ly for indførelse af begrænsninger i ytrings- og pressefriheden.

Gentager lige:

http://www.journalisten.dk/dj-i-skarp-kritik-af-eu-oenske-om-presseregulering
Fra linket:

”Udvalget anbefaler, at EU-landenes pressenævn skal reguleres fra EU-niveau, og at pressenævnene skal kunne uddele markante bøder til medier og fratage journalister retten til at arbejde.”

http://www.notat.dk/danmark-skal-hemmeligstemple-negative-eu-oplysninger/
Fra linket:

"I Danmark er kendskabet til aftalen foreløbigt begrænset til en lille kreds i Udenrigsministeriet. I Justitsministeriet lader aftalen til at være helt ukendt.

Regeringen vil, ifølge regeringsgrundlaget, fremlægge forslag til en ny dansk offentlighedslov; en proces, som blev standset op til valget.

Hvilken betydning aftalen om hemmeligstempling af EU-oplysninger vil få i den sammenhæng, og hvordan aftalen i øvrigt skal håndteres, er det ikke lykkes NOTAT af få et bud på til citat, inden magasinets deadline."
---

Og endelig brugte Morten Bødskov et helt kvarter under mødet tidligt i morges i Europaudvalget på at fortælle, hvor negativt og begrænsende det var for Danmark at have retsforbehold til Schengenaftalen, her ifm. Europol.

Den lange taletid om emnet blev kommenteret, lige som det ikke skortede på opfordringer til en folkeafstemning fra DF og LA.