NEJ tak til den nye offentlighedslov

Jens Tingleff

/ #313 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Skal politikkerne og embedsmændene ikke også have arbejdsro ?

2013-04-02 23:14

#295: Arne - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Skal politikkerne og embedsmændene ikke også have arbejdsro ? 

Der ér 4 statsmagter Arne ! - :-) Det 3 delte folkestyre :-) består af: 2., 3. og 4. magt
Den uvederhæftiges inderlige ønske er at der ikke fandtes den højere magt som man skal stå til ansvar for - Den 1.magt - Magten som man helst ikke vil tage med i betragtning, når man sidder pavestolt på sin taburet eller selvfedt i sit kabinet:

Den offentlige mening - Vælgerne - Folket.  

Deraf ordet FOLKESTYRE. Den 2.magt, den lovgivende magt, står til ansvar overfor vælgerne, og netop derfor! skal den lovgivende magts handlinger være fuldt offentligt tilgængelige. 

ERGO:  Den politiker/embedsmand der ønsker at skjule sine handlinger er sig ikke dette ansvar voksent.

Kan man ikke stå på mål for sine handlinger eller på anden måde ikke være ansvarlig overfor den offentlige mening, så skal man man nok holde sig fra magten. Myndighed og ansvar er uløseligt forbundet.

Arbejdsro får man automatisk når grundlaget for hvad man har fortaget sig er fuldt offentligt, og i øvrigt i orden.
----
----
Medier der gang på gang trækker sager frem, der omhandler ting der retteligt hører til i regioner eller kommuner, kan lære at henvende sig de rigtige steder... Det ville især hjælpe, hvis dele af den lovgivede forsamling ikke var nogle udygtige og uansvarlige medieliderlige linselus, der er parate til at have en dynamisk populær mening om store mængder af ting og sager, som de ikke har sat sig ind i.