Åbne skadestuer

Da vi i starten af årtusindskiftet gik fra åbne til lukkede skadestuer var jeg en ung rask kvinde på ca. 18 år og på det tidspunkt i mit liv var jeg ikke så bekymret for at skadestuerne gik fra at være åbne til at være lukkede, men i løbet af de sidste par år og særligt de sidste 4 år har jeg fået en del diagnoser med i min bagage og særligt én diagnose har jeg tit brug for akut hjælp til og pt. er indlagt med et par gange i ugen: Svær ustabil atyptisk astma

Jeg kan i løbet af 5 min få brug for medicinsk behandling og eventuel indlæggelse på et sygehus. Ikke så alvorligt at jeg har brug for at ringe 112 men alvorligt nok til at min anfaldsmedicin ikke virker.

Grunden til denne underskriftsindsamling kommer af en oplevelse jeg havde for nogle dage siden d. 20/10-2020. Jeg har svært ved at få luft og har fået af vide af vagtlægen aften før, at en skadstue på trods af de er lukkede og kræver henvisning/visitation ikke kan nægte patienter behandling, men det kan de og det gør de.

Jeg henvendte mig på skadestuen med tydelige vejrtrækningsproblemer og forventede egentlig at få hjælp, men dette nægtede de og henviste til at jeg kontaktede egen læge som skulle sende en henvisning eller lave en visitation. Jeg var på daværende tidspunkt ca. 45 km hjemmefra. Jeg ringer til min egen læge, som skal nævnes intet kender til hvor slem min astma er og derudover ingen tilknytning har til min behandling, da jeg bliver fulgt på lungeafdelingen på Skejby sygehus. Min egen læge vil ikke lave en henvisning ej heller visitere mig til skadestuen så jeg kan få den nødvendige hjælp, jeg skal blot tage min anfaldsmedicin, hvilket jeg prøver at forklarer sekretæren ikke hjælper, men de nægter at hjælpe yderligere.

Det resulterede i endnu en ambulance tur om aften da jeg var kommet hjem. En ambulancetur som for mig var unødvendig hvis skadestuerne havde været åbne og man kunne komme ind uden visitation eller henvisning og få den nødvendige hjælp. Jeg tænker på, at dén ambulancetur måske havde været vigtigere for en anden som måske i det øjeblik kæmper for sit liv fordi ambulancen ikke havde tid til at komme og hjælpe.

Derfor applere jeg af hele mit hjerte til, at I vil skrive under på at vi kan få de åbne skadestuer tilbage som før årtusindskiftet. Det vil hjælpe mig og det vil sikkert også hjælpe tusindvis af andre patienter som har akut brug for hjælp.

Underskriv denne indsamling

Ved at underskrive giver jeg Carina Thygesen tilladelse til at videregive min underskrift til dem, der har myndighed på dette område.


ELLER

Du vil modtage en e-mail med et link til at bekræfte din underskrift. For at sikre, at du kan modtage vores e-mails, tilføj venligst info@skrivunder.net til din adressebogs liste over sikre afsendere.

Bemærk venligst at du ikke kan bekræfte din underskrift ved at svare på denne meddelelse.
Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...

Facebook