Stilleområde i Løgten Bugt - Kalø Vig - Syddjurs Kommune

Flere og flere kommuner følger Miljøstyrelsens opfording til udpege stilleområder, for at beskytte noget, der ligesom rent drikkevand, bliver mere og mere sjældent, nemlig stilhed. Et stilleområde er et offentligt tilgængeligt område, hvor støjen er lav, og hvor kommunen har et ønske om at bevare området som stille eller at forbedre stilheden. Stilleområder i det åbne land, er områder som er præget af naturlig stilhed, og hvor naturens egne lyde dominerer indtrykket. Når kommunen har valgt at udpege og afgrænse stilleområder, optages de i kommuneplanens redegørelsesdel, og på den måde kan det sikres at fremtidige anlæg ikke forstyrrer stilheden. Løgten Bugten er unik, og besøges hver uge af hundredvis af lokale og turister der søger roen og naturen. Både til lands og til vands. Som et lille appendix på Kalø Vig, kan man fra Vosnæs pynt og over til Kalø Slotsruin opleve den ultimative stilhed. En stilhed som året rundt tiltrækker sejlere, lystfiskere, hundeluftere, motionister og ikke mindst cyklister. Cyklisterne er oftest den mest støjende kilde langs bugten, når de træder ind i Syddjurs kommune via Vosnæsvej og følger Strandvejen forbi Gl.Løgten Strandkro og videre ind i Hestehaveskoven for at gøre stop ved Kalø Slotsruin. Det er ikke uden grund, at dette er en meget populær cykelrute, som benyttes af flere hundrede cykelryttere hver uge.

Kalø Bådlaug har lagt to turbøjer ud i bugten, hvor sejlbåde kan lægge til. De to bøjer er stort set altid optaget i sommerhalvåret, hvor man, udover stilheden, kan opleve den smukke solopgang op over slotsruinen og solnedgangen nedover Vosnæs. Havkajakker og padelboardere har også fundet vej til bugten, hvor der slås lejr ved Vosnæs pynt og ved Hestehaveskoven.Løgten_bugt_1.jpgLøgten_bugt_2.jpgLøgten_bugt_3.jpg

Vi ønsker, at denne perle bevares og beskyttes mod støj, med en kommunal udpegning som stilleområde. Det vil være et aktiv for kommunen, dens borgere, turister samt dyrelivet. Dette er en investering i sundhed og naturbevarelse der ikke koster Kommunen en krone. 

Kommunen bør udarbejde en handlingsplan for stilleområdet. En handlingsplan for hvad kommunen evt. vil gøre for at sikre eller forbedre stilheden. Når stilleområdet er optaget i kommuneplanen, har kommunen mulighed for at forhindre ny støjende anvendelse af tilgrænsende områder.

Underskriv denne indsamling

Ved at underskrive accepterer jeg, at Niels Rasmussen vil kunne se alle de informationer jeg angiver på denne formular.

Vi viser ikke din e-mailadresse offentligt online.

Vi viser ikke din e-mailadresse offentligt online.


Jeg giver samtykke til behandling af de oplysninger jeg angiver i denne formular, til følgende formål:Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...