Politianmeldelse af Søren Espersen, for brud på Genevekonvention.

Quoted post


Gæst

#2

2015-11-18 09:47

Hvad indebærer protokol 1 og 2 præcist. Og straffelovens §266?

Vh Trine

Svar

Trond

#3 Indhold

2015-11-18 09:56:48

#2: -  

Hej Trine - jeg ville selv lige undersøge, hvad de indebar og deler lige den fundne information med dig :)

Det er de gængse beskyttelser af civile i konfliktområder, de to protokoller omhandler. Paragraf 266 er den generelle trusselsparagraf - at det er ulovligt at true med strafbare handlinger, herunder vold og død, især hvis der er grund til at tro at trueren har magt, som de har agt. 

Straffelovens § 266

Trusler

Den, som på en måde, der er egnet til hos nogen at fremkalde alvorlig frygt for eget eller andres liv, helbred eller velfærd, truer med at foretage en strafbar handling, straffes med bøde eller fængsel i 1 ar.
- Kilde: Politiets paragrafoplysning

Protokol 1:
Tillæg til Geneve-konventionerne af 12. august, 1949, der angår beskyttelsen af ofre for internationale væbnede konflikter. Udvider beskyttelsen for ofre for krigshandlinger mod racistiske regimer og for befrielseskrige.
Kilde: Wikipedia og https://www.retsinformation.dk/forms/R0710.aspx?id=70636

Protokol 2:
Tillæg til Geneve-konventionerne af 12. august, 1949, der angår beskyttelsen af ofre for ikke-internationale væbnede konflikter. Udvider beskyttelsen for ofre for interne konflikter, hvor en væbnet opposition kontrollerer tilstrækkeligt territorium til at udføre vedvarende militære operationer.
Kilde: Wikipedia og retsinformation

PS: Godt gået, Jens. Jeg er stolt over at være medunderskriver.