Ja til ægteskabet - nej til kønsneutrale ægteskaber

Bareslehm

/ #124 Re: Re:

2012-02-14 18:47

#123: Søren Munk - Re:

Min pointe er vel at den diskrimination som homoseksuelle har været udsat for, fordi deres forhold blev anset for unaturligt, er der adskillige grupper som stadig udsættes for. Om det så er med rette eller ej, kommer jo an på den enkeltes forståelse af hvad der er god moral. Hvorfor skal diskriminationen nu løftes for de homoseksuelle, men ikke for de andre. Er det kun fordi der nu er et flertal i folketinget som har ændret holdning til homoseksualitet, men ikke til de øvrige forhold.

Kan du ikke se at der her ligger en problematik. Du synes at homoseksualitet er ok, og flertallet af Danmarks befolkning er enig. Så følger vel også deraf at hvis et flertal på et tidspunkt går ind for polygami, så bør det også lovliggøres. (Det er jo iøvrigt lovligt at bo og have sex med så mange på samme tid som man har lyst til, så længe man ikke beder om den statslige anerkendelse). Polygami er jo historisk set anerkendt af mange samfund, og anerkendes stadig i en del samfund som et ægteskab. Så det er jo ikke fordi det er "umoderne", men det anses for uvestligt pga vores menneskesyn.

Der er iøvrigt flere eksempler på "umulige" glidebaner som de efterfølgende generationer har anset for naturlige at gennemføre, fordi det er logiske konsekvenser som de oprindelige ophavsmænd, blot ikke har villet erkende.

Uden yderligere sammenlignet med ovenstående er der F.eks er der ligenu filosoffer som argumenterer for at abort også bør tillades efter fødselen, hvis forældrene alligevel ikke kan klare opgaven, fordi der ikke er nogen saglig grund til at påstå at et menneske først er et menneske i 12 uge. Det er blot en politisk vedtagelse, som vi uden videre kunne ændre hvis vi ville. Det er da en umulig glidebane, men som alligevel bliver diskuteret i visse kredse.