Ja til ægteskabet - nej til kønsneutrale ægteskaber


Gæst

/ #38 Ægteskabet er bestemt af naturloven

2012-02-02 11:27

Ægteskabet har sin egen natur, som i den vestlige kulturprotestantisme er under angreb pga en udbredt forvirring og relativisme.

Ægteskabet defineres af naturloven som: En mand og een kvinde som giver et løfte til hinanden i frihed, om varig troskab og seksuel eksklusivitet via en uopløselig kontrakt.
Ægteskabets mål/mening er 'skabelse' og opdragelse af børn. Et andet mål er enhed. Men de to kan ikke adskilles (ligesom seksualakten heller ikke kan gennemleve en adskillelse af de to komponenter uden at akten taber sin natur og værdighed- i følge traditionel etik).
Ingen anden institution kan varetage denne opgave, at skabe stabilitet om børn og voksne, og de eksperimenter der er blevet foretaget i de sidste 20-40 år med patchwork familier, papir-løse forhold og homopar osv har vist at mennesker ikke trives under den ustabilitet disse medfører.

Lutherske kirker generelt er gået med på kulturrelativismens vogn (skilsmisse og gengiftning osv) og det vil derfor være svært at argumentere på kirkelige præmisser. Det er på alle måder også mere klogt at appelere til naturloven og folks fornuft når vi taler om ægteskab. Vi har jo alle en far og mor....

Ina Bach   - Mag. Studier i ægteskab og familie