Vi vil kunne leve i fred for POLITIKERNES gæster i Danmark - OPDATERET


Gæst

/ #191 Mere grænsekontrol gerne total lukning og ikke som nu et hullet si hvor alle kan løbe gennem

2017-10-11 22:11

Grænsekontrol virker. Og øget grænsekontrol forstærker virkningen. Det fremgår af aktuelle erfaringer fra Sverige, der uden videre kan overføres til Danmark. 

Den 14. september forstærkede svenskerne grænsekontrollen ved Malmø og Helsingborg. 100 ekstra kontrollører blev sat ind for at tjekke folks pas. 

Det skriver Ritzau med Sydsvenskan som kilde.

Den skærpede kontrol har omgående givet resultat.

De seneste tre uger er 524 personer blevet afvist i kontrollen og sendt tilbage til Danmark.

Inden kontrollen blev udvidet var det tilsvarende tal 227 personer. Den ekstra kontrol har altså mere end fordoblet ’fangsten’ af personer, der ikke havde ret til at komme ind i Sverige. 

Mange sendes retur

Med den nye udvidelse er den svenske grænsekontrol blevet meget tæt: 

I forrige uge blev 84 procent af de personer, der rejste ind i Sverige med tog, kontrolleret. 

Kontrollen var endnu skrappere i forhold til rejsende i biler og på færger. Her blev henholdsvis 96 procent og 94 procent af de rejsende tjekket – altså næsten alle. 

Nu sender svensk politi dagligt 25 personer direkte tilbage til København og Helsingør. Før den forstærkede kontrol blev indført, drejede det sig om 7-13 personer om dagen.

Grænsechef: Kontrollen er en succes 

Martin Svensson, der er chef for grænsekontrollen i Skåne, siger:

”Stigningen er en direkte følge af, at vi har øget kontrollen. De, som afvises, har ikke haft ret til at komme ind i landet. Og de fleste vælger ikke at søge asyl.”

Martin Svensson fortsætter:

”Havde vi ikke været på plads, havde disse personer bevæget sig ind i landet og opholdt sig illegalt i Sverige. Det er sådan, det er gået for sig tidligere.” 

Lige så gode erfaringer i Tyskland

De særdeles positive svenske erfaringer med skærpet grænsekontrol står ikke alene. 

I Tyskland gennemførte man midlertidigt en skrap grænsekontrol, da landet husede G20-topmødet i juli. Det gav store resultater i forhold til illegal indvandring og grænseoverskridende kriminalitet.

Politiet indberettede disse slående resultater til regeringen. Men den vendte det døve øre til, fordi Angela Merkel ikke ville have debat om disse ting op til det tyske valg. 

De Radikales fjolleri

I Danmark har den øgede grænsekontrol også givet klar gevinst.

Men de svenske erfaringer viser, at vi kan komme meget længere. Alt tyder på, at det vil give gode resultater for det danske samfund. 

Det lille Radikale Venstre og andre forsøger at profilere sig på krav om at fjerne grænsekontrollen. Det er et helt usagligt krav. Fjolleri.

Grænsekontrollen er kommet for at blive. Vi har brug for mere af den, ikke mindre.