Vi vil kunne leve i fred for POLITIKERNES gæster i Danmark - OPDATERET


Gæst

/ #166 Godt gået Inger

2017-02-06 21:13

Støjberg retter ind - men fastholder kritik af barnebrude

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) fastholder sin kritik af barnebrude.

Hun mener, at det er uacceptabelt, når mindreårige brude har lov til at bo med deres ældre ægtemand på danske asylcentre.

Folketingets Ombudsmand vurderer ellers, at det var ulovligt, da Støjberg i februar sidste år udsendte en instruks til Udlændingestyrelsen om, at barnebrude ikke længere måtte være indkvarteret med deres ægtefæller.

I et udkast til redegørelse om sagen til Udlændinge- og Integrationsministeriet skriver ombudsmanden, at ministeriets fremgangsmåde var særdeles kritisabel.

Selv om Støjberg må rette ind, fastholder hun sin holdning:

- Det er fuldstændig uacceptabelt, at piger bliver indkvarteret med væsentligt ældre mænd.

- Og det er ingen hemmelighed, at jeg har ønsket en så restriktiv linje som overhovedet muligt inden for lovens rammer, siger Inger Støjberg i en pressemeddelelse.

Instruksen fra ministeriet betød, at asylansøgere under 18 år i over et halvt år sidste år ikke kunne bo sammen med deres ældre ægtefælle på danske asylcentre.

Men det strider imod FN's Børnekonvention og Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.

Komentar

Altså kan man konkludere at FN´s børnekonvension ikke beskytter børn men pædofile ældre mænd og det med folketingets samt ombudsmandens velsignelse

Mon de alle er pædofile?

Ombudsmanden blev inddraget i sagen, da han i marts sidste år modtog en klage fra et syrisk ægtepar. Den 17-årige gravide kvinde og hendes 26-årige mand var blevet adskilt og placeret på to forskellige asylcentre

- Derfor greb vi også hurtigt ind, da det blev klart, at barnebrude rent faktisk - Det var og er helt afgørende for mig, at vi allerede i det øjeblik, asylansøgere sætter deres ben på dansk grund, markerer, hvordan det danske samfund fungerer, siger hun.

Ministeriet burde ikke have rettet ind efter kritikken, mener Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen:

- I min optik er det ikke ulovligt. Selvfølgelig kan Folketinget og et ministerium fastsætte de retningslinjer, der skal være gældende på landets asylcentre, siger han.Tirsdag behandler

Folketinget et forslag fra DF, der vil pålægge regeringen hurtigst muligt at sikre, at ingen mindreårige asylansøgere indkvarteres med en ægtefælle eller samlever.

Ombudsmandens endelige redegørelse vil først blive fremlagt, når DF's forslag er færdigbehandlet i Folketinget.