Legaliser hash i Danmark!


Gæst

/ #111

2016-10-05 14:10

Jeg er enig i en kontrolleret legalisering af hash. Som ikke-ryger føler jeg mig mere krænket af folk der ryger i offentligheden eller i privaten uden hensynstagen til folk som ikke ryger, end jeg overhovedet bemærker den mængde af mennesker som ryger cannabis i den ene eller anden form. Alkohol og tobak står til ansvar for mange millioner dødsfald og andre skader, årligt blandt verdensbefolkningen. Både pådraget dem selv, alkoholisme og kræft o.lign. sygdomme; men også pådraget andre, spritkørsel og passiv rygning.
Cannabis kan indtages i føde uden en stor risiko for selvskade og skader ikke lungerne mere end smøger hvis det ryges, tværtimod - derfor anser jeg det ikke som en ræsonnabel årsag til at forbyde det.
Desuden bliver hash og marijuana solgt i massevis i det kriminelle miljø. Ved at flytte salget til kontrollerede og lovlige forhold, vil vi flytte økonomien væk fra det kriminelle miljø og ind i statskassen - sænke kriminaliteten - give folk et rusmiddel som ikke invaliderer dem på langt sigt i lige så høj grad som konkurrenterne. Syge individer som kan afhjælpes ved forbrug vil desuden være taknemmelige. Det er ikke udelukkende kriminelle som ryger hash, alle kan have en gavn af det. Det bør dog være ens eget valg. Især når det ikke skader andre.