NEJ til privatisering af vandforsyningen i Danmark .


Gæst

/ #61

2016-08-18 14:07

Det hele er del af "frihandels-aftalerne", som skal undergrave demokratiet og som kun er til fordel for koncernerne (ligegyldigt hvad politikerne lover - Amerikas arbejderklasse og middelklasse ved godt at frihandel ikke betyder arbejdspladser, som de lover. De har mistet millioner af jobs på USAs frihandelsaftaler). Se denne artikel fra 2014 - politikerne er gået bag vores ryg;

"FORHANDLINGERNE HAR BEVIDST VÆRET HEMMELIGHOLDT I 5 ÅR:
Nye afsløringer fra WikiLeaks.

Privatisering bag lukkede døre / og Danmark er med.

50 lande med USA, Australien og EU i spidsen forhandler i øjeblikket om en omfattende frihandelsaftale. Aftalen skal holdes hemmelig i fem år efter vedtagelsen og kommer til at betyde voldsomme privatiseringer af alle offentlige velfærdsområder.
Fredag, 15. august, 2014, 16:52:39

Befolkningen i USA og EU-landene skal holdes i uvidenhed i fem år om en international aftale om privatisering af offentlige tjenester. Det viser nye afsløringer fra WikiLeaks.

Det er en skandale, siger Rosa Pavanelli, generalsekretær i PSI – den internationale sammenslutning af fagforeninger i sevicesektoren:
– Hvem i et demokratisk land vil finde sig i, at deres regering i hemmelighed siger ja til love, som i stort omfang flytter magt og værdier, binder hænderne på fremtidige regeringer og begrænser landes mulighed for at drage omsorg for indbyggerne, argumenterer Pavanelli imod de hemmelige forhandlinger om international handel med serviceydelser, herunder bankvæsen, finansiering og forsikring.

Det ord, som vi ikke må kende har kun fire bogstaver: TISA. Det er forkortelsen for "Trade In Services Agreement" – 'Aftale om handel med serviceydelser'. Til serviceydelser hører næsten alle offentlige ydelser; sundhed, uddannelse, vandforsyning, afhentning af affald og andet. Kun få områder som politi, forsvar og retsvæsen er undtaget.

Hemmelig i fem år

På forsiden af det lækkede dokument står der, at det skal holdes hemmeligt for offentligheden i fem år efter, at forhandlingerne er afsluttet med en aftale, eller hvis landene ikke når til enighed – uden en aftale.
"Dette hemmelighedskræmmeri skal ene og alene forhindre, at regeringer bliver holdt ansvarlige af deres vælgere og borgere", påpeger en juraprofessor og tilføjer, at det er i strid med Wiener-konventionen om bindende internationale aftaler.

Konventionen fastslår, at adgang til referater af forhandlingsforløbet er afgørende for at civilsamfund og økonomiske interessenter senere kan efterforske, at aftalen implementeres korrekt.

Professor Jane Kelsey tager forbehold i en række af sine vurderinger, fordi hun kun har haft adgang til ét dokumenter, der er del af et større hele. Men hun har set nok til at drage meget skarpe konklusioner.

Blandt andet advarer hun stærkt imod paragraffer, der fastslår, at TISA åbner for en endeløs og grænseløs afregulering og privatisering og samtidig blokerer definitivt for at fremtidige regeringer på noget tidspunkt kan stramme reglerne eller tage serviceopgaver tilbage, som måtte være privatiseret.

"Den største fare er, at TISA vil forhindre regeringer i at stramme reglerne i den finansielle sektor", mener professor Kelsey.

Hun ryster på hovedet af, at TISA-forhandlerne tilsyneladende ikke vil tage nogen som helst forholdsregler mod en gentagelse af de økonomiske nedsmeltninger der skete i 2008 og 2009, som var med til at udløse den globale krise.

Arbejderen har forsøgt at få kommentarer fra Erhvervs- og Vækstministeriet. Ministeriet kunne ikke nå at svare inden avisens deadline, men lover at vende tilbage. TISA-forhandlingerne har fået grønt lys fra Folketingets Europaudvalg, og der er kommet høringssvar fra erhvervsorganisationer og Dansk LO".