Folket ønsker omvalg


Gæst

/ #193 For vores børns skyld

2016-05-13 11:55

Pensionsbombe truer: Så høj kan din nye pensionsalder blive

En alder på 74 år og seks måneder, før man kan gå på pension, vil formentlig kunne skræmme de fleste. Ikke desto mindre er det virkeligheden for dem, der i dag er teenagere. Som følge af en stor politisk aftale fra 2006 vil pensionsalderen de kommende år stige betydeligt fra 65 år i dag til 70 år for dem, der i dag er i starten af 40’erne. Og endnu videre, så pensionsalderen bliver 74 ½ og 75 år for dem, der i dag er henholdsvis teenagere eller nyfødte.

Nu peger pilen på, at pensionsalderen kan få et yderligere nøk i vejret, så du skal være endnu ældre, før du kan sige farvel til arbejdsmarkedet.

Anledningen er, at regeringen med Lars Løkke Rasmussen (V) i spidsen til efteråret skal præsentere en ny 2025-plan for dansk økonomi. En plan, hvor regeringen er under pres fra De Konservative og Liberal Alliance for at give skattelettelser til danskerne. Noget, som koster penge i en tid, hvor både flygtningekrisen og den meget lave oliepris og deraf faldende indtægter fra Nordsøen æder af pengekassen.

Politiske iagttagere peger derfor på, at løsningen formentlig bliver, at den stigning, der er planlagt i danskernes pensionsalder, bliver fremrykket med fem år, så pensionsalderen allerede i 2025 er 68 år – og ikke som nu først i 2030. Et forslag, som også De Radikale er kommet med.

Det er dog ikke kun de nært forestående pensionister, der vil bliver ramt. Det viser en opgørelse, som Arbejderbevægelses Erhvervsråd (AE) har udarbejdet for Søndagsavisen.

Næsten alle bliver ramt

»I sig selv er det nogle voldsomme stigninger, der allerede i dag er udsigt til, og som vil give os den højeste pensionsalder i hele OECD. Derfor vil det også være meget drastisk, hvis stigningen fremrykkes, da den vil betyde længere tid på arbejdsmarkedet for alle, der i dag er 58 år eller yngre,« siger Jens Sand Kirk, chefanalytiker hos AE.

For dem, som er mellem 34 og 58 år gamle, vil pensionsalderen blive forhøjet med ét år, mens den for de danskere, der er yngre, bliver forhøjet med et halvt år.

Ældre Sagen er ikke begejstret for, at danskerne kan risikere at skulle gå endnu senere på pension. Det gælder især dem, der for nogle år siden allerede én gang har fået forlænget deres tid på arbejdsmarkedet.

»Der var allerede nogle, der havde en pensionsalder på 65 år, som nu har fået en på 67 år som følge af tilbagetrækningsreformen fra 2011. Og de vil så nu kunne få en pensionsalder på 68 år. Det er ret så barsk, og det skaber usikkerhed,« siger Claus Blendstrup, seniorkonsulent i Ældre Sagen.

 

Altid når der skal lægge afgifter på noget så skal vi tænke på vores børn

Hvad mon regeringen tænker om vores bør og børnebørn når de skal arbejde til de blive 75?

Nye kampfly mere invandrer og vi dumme DANSKERE skal bare slide og slæbe for at de kan rage til sig

Et er sikkert der bliver færrer og færrer ældre så der har de da en poiente i at de spare på pensionen tilsidst har vi ikke andre end demente siddened på vores arbejdsplader som hverken kan tænke eller finde ud af hvad der skal laves i takt med at minister og folketingsmedlemmers pensionsalder og løn bliver forhøjet

Det må være på tide vi lave revulotion i DANMARK for at få vendt den skude