Bevar Ørum skole


Gæst

/ #9

2016-04-27 18:34

Politikerne i Norddjurs Kommune kunne med fordel kigge lidt på hvad vores "landspolitikere har gjort".

Med baggrund i landsforeningen "Danmark på vippen" (der ønsker at arbejde for vækst, velstand og lige vilkår i hele Danmark) så har kommuner, virksomheder, organisationer og privatpersoner ønsket at vende den udvikling, der har fundet sted de senere år, med en stadig større geografisk ulighed mellem de enkelte områder i Danmark.

Med det i mente - så vil en lukning af skolerne (i Ørum og Glesborg) få hele det midterst område af Norddjurs Kommune - til at ligne den kødbenskommune. Et "kødben" som koncentrerer alt i Grenå og Auning. Det alle i kommunen frygter.

Kommunens 4. største skole skal da ikke lukkes - men i stedet styrkes.

Det må være muligt med den geografi kommunen har at have mindste 3 gode skoler:

- En i vest, En i øst og en i midten

Vi ender jo med at sende børn afsted kl. 6 om morgen for at komme i skole og igen få dem hjem kl. 16.

Måske kommunen ogå skulle tænke lidt over alle de børn, som vil knække under endnu længre skoledage (buskørslen taget med i den betragtning). Det bliver dyrt (i den sidste ende) når det vil vise sig at en masse børn ikke kan trives i en sådan model og der skal så sætte ekstra resourcer/penge m.v. at til at "rede de klemte børn på sigt".

Det er så meget en ommer de tanker om at lukke et skoletilbud midt i kommunen. 

Herudover er det jo den eneste skole der har kunne være tvillingeksempel med en specialskole ved siden af - til glæde for begge skoler og ikke mindst til mangfoldigørelse og læring af empati for andre samfundsgrupper. 

Sidst men ikke mindst er Ørum Skole en af de billigste målt på omkostning pr. elev - så hvor pokker er fornuften i en lukning henne?!?