Bevar plejehjemmet Birkebo i Bryrup


Gæst

/ #17

2015-10-07 16:31

Silkeborg bryster sig af: Verdens bedste ældrepleje  - med hjerne, hjerte og holdning.....

Der er ikk meget hjerne: Byen lukker, lokale arbejdspladser/ praktikpladser forsvinder, kommunen kommer til at gå glip af turisme kroner når campingpladser lukker og der ikke længere er folk til frivilligt at passe veteranbanen - som i dag er på forsiden af midtjyllands avis. Bryrup bliver først en udørk hvor folk er gift med deres huse - siden en en øjebæ, der kommer til at koste kommunen knapper at få revet ned  (det første hus er røget ud) -osv, osv

Der er ikk meget hjerte: Vores gamle får revet deres relationer itu, når de sider isolerede på Toftevang - eller i Silkeborg - eller i kjellerup - Tænk at kommunen vil byde mennersker og skatteydere det !

Hvad er det for en holdning? -  der ligger til grund for at kun stordrift betaler sig? Småt er godt  - alle kender alle, Birkebo er blandt det personale der har det laveste sygefravær, fordi personalet tager ansvar for hinanden og beboerne. I stordrift findes ikke det samme kendskab til og omsorg for hinanden og dermed er det lettere at sygemelde sig. Sygefravær og vikarer er noget der koste på bundlinien.

Silkeborgs værdier er: Dialog - dynamik - kvalitet  og sammenhæng

Hvor blev Dialogen af da om- og udbygningsplanen blev et lukket punkt på dagsordnen ?

Der er ikke meget dynamik i at alt centraliseres i Silkeborg - Vi kan ikke være alle sammen i Silkeborg  og hvor er det frie valg?

Kvalitet: -  er for borgere der har råd til at bo i alt det nye byggeri ..... i Silkeborg

Sammenhæng- er svær at får øje på: Medborgerhuset i Them skal lukkes - istedet river man Nordreskole ned og bygger et nyt aktivitetshus på 500 m2 -  i  - Silkeborg. Stadion vil man ha for en hver pris - for ikke at tale om P- kælderen. Ikke underligt at skole ældre skal spare! Man vil bruge 40 mio kr på et to-strengs-system i Bryrup .... Hvorfor ? Byen affolkes jo !

Sidst men ikke mindst; hvor er sammenhængen i at man vil ha plejecentre  på mindst 24 enheder, når Birkebo på 15 pladser skæres m 3 pladser -og skal lægges sammen m 25 pladser på Toftevang i Them= til 37 pladser? Man kun jo vælge at sige at Toftevang så reelt set ville kunne være selv, i fht de mindst 24  enheder der kræves.  Men nej - der skal være 37 pladser i Them. Når så Birkebo er flyttet til  Them, så  efterader det  10 pladser i Bryrup på Skovly, (der er et særligt demens afsnit til mennesker der kræver særlig pleje, -  og som rekruterer borgere fra HELE kommunen)... de 10 pladser, er jo ikke stor drift, så hvor længe mon det holder?

Det giver bare ikk mening, det der er gang i - Ja, undskyld mig!

Charlotte Lohals