bevarlillerødskole


Gæst

/ #122

2015-10-06 21:06

Det er vigtigt at bevare små skoler, ikke mindst i disse tider hvor der sker så store ændringer på undervisningsområdet. Dels er skolen er vigtigt samlingssted for mindre samfund. Det er godt og trygt for byens børn at have en kort skolevej og let adgang til kammerater i fritiden. Meget ofte rummer små skoler tillige flere muligheder for at give undervisningstilbud til børn, som ikke magter at være i større sammenhæng med mange mennesker i længere tid ad gangen.
Uheldigt at der så blindt fokuseres på store skoler med store klasser, der tilmed skal inkludere alle børn. Både børn med faglige, personlighedsmæssige og sociale vanskeligheder. Et mere nuanceret menneskesyn skulle gerne føre til forskellige undervisningstilbud i såvel små som store skoler landet over. Uheldigt af der ikke i større udstrækning inddrages den faglige ekspertise, der er indsamlet de sidste mange år.
En underskriftsindsamling er tilsyneladende eneste mulighed for på nuværende tidspunkt at skabe opmærksomhed omkring problematikken med lukning af små skoler.