NEJ TAK - TIL TVUNGET-BAD I FOLKESKOLEN

Poul Andersen

/ #391 Hvad sker der for jer?

2015-08-31 17:08

Vi er igennem 90'erne og senere blevet bombarderet med nøgenhed og seksuelle symboler i offentligheden. Dette har gjort folk bange for at vise sig frem, hvis bare der er det mindste galt (ud fra folks egen subjektive opfattelse af normalt og tilnærmelsesvise besættelse af at finde noget galt) med deres kroppe. Derfor er forældrene generationerne i dag langt mere end tidligere pinligt berørte over, hvad de selv mener, er fejl ved deres kroppe – og disse fejl må for alt i verden ikke vises.

TILLYKKE! Denne kropsforskrækkelse har i fået overført til jeres børn. De små poder forstår ikke, hvorfor kroppen er pinlig (interessen i det modsatte køn og kroppe kommer først i den tidlige pubertet), de ved bare at kroppe er forkerte og skal skjules. Hvad sker der med disse unge mennesker? De overtræner eller udvikler spiseforstyrrelser. Fra sidste link:

Ifølge flere undersøgelser (se rapporter) er anoreksi i en eller anden grad genetisk bestemt, men det er ikke genetikken i sig selv, der gør børnene syge

Bingo, det ser arveligt ud, men er ikke genetisk – så er det socialt betinget. Fra samme sted:

Kirsten Hørder [børne- og ungdomspsykiater] fremhæver, at der hviler et stort ansvar på børn i dag, og at det psykologiske pres kan have en betydning for at udløse anoreksi. “Der er høje krav i dag. Børn skal beslutte mange ting. De bliver næsten ligeværdige med forældrene i den måde, de inkluderes i diskussionerne og bliver taget med på råd.”

Altså: Lad være med at gør børn til jeres ligeværdige! Børn skal ikke behandles som voksne, for det er de ikke. Det er sådan set hele grundlaget for opdragelse. Men det er selvfølgelig også et fy-ord for de spader der skriver under her.

Hver eneste person, der skriver under på denne indsamling er direkte og personligt ansvarlig for de utallige unge mennesker, der hvert år mister livet til anoreksi, bulimi eller depressioner! Tag tyren ved hornene og opdrag jeres børn i stedet for det her fis.